Stafilococul auriu

TOTUL DESPRE MAME

Spre deosebire de adulţi, copiii au mijloace limitate pentru a-şi exprima durerile. De aceea sănătatea micuţilor noştri este o permanentă sursă de îngrijorare pentru mămici. Uneori riscăm să părem nebune dacă batem excesiv la uşă pediatrului. Nu intodeauna o durere de burtică înseamnă simptomul unui dezastru digestiv sau un acees de tuse semnul prevestitor al pneumoniei. Alături de doamna doctor pediatru Liliana Calapod răspundem întrebărilor legate de sănătatea celui mic şi facem diferenţa între ce e îngrijorător şi ce se poate trata de acasă.

 

Întrebările ediţiei:

1. Am un baietel de 3 ani. De cand l-am nascut avea o temperatura in fundic de 37,6 dar nu am dat importanta ca auzisem ca bebelusii au o temp mai ridicata.Acum un an mi-am dat seama ca ziua are o temp intre 37,6-38,3 in fundic in functie de cat de mult se agita, iar noaptea scade pana la 36,4.Am fost la pediatru am facut analize peste analize la sange, scaun, urina, ORL si e perfect sanatos. Starea lui generala este buna.Pediatra a zis ca e posibil sa aiba el o temp mai mare.Ce parere aveti d-na doctor este posibil asa ceva???Sunt inca nelinistita.Ati mai avut cazuri?Asi vrea o explicatie medicala daca se poate.

2. Buna ziua am un baietel de 2 ani si 7 luni si de la 11 luni are stafilococul auriu. De atunci ne chinuim cu el numai pe antibiotice ,am fost si la 3 pediatrici si dintre care numai unul ia da broncho_vaxom si isoprinosine dar fara rezultat nu stim ce sai mai dam pentru ca atuncea cand cel mic face temperatura 4 zile cu temperatura de 39 cu 4 deja e mult ca delireaza la temperatura aceasta. Nu stim unde sa mai mergem cu el va rog ca nu mai stim pe cine sa intrebam ca medic .

3. Buna ziua. Am un baiat de 6 ani si o fetita de 1 an si 3 luni. Anul trecut si deja si toamna aceasta baiatul raceste in colectivitatile in care umbla dar face forme foarte usoare si ii trece repede insa ia si cea mica si la ea formele sunt mai grave . Medicul de familie imi da de fiecare data aproape antibiotic ca e cu rosu in gat. As vrea daca pot sa incerc sa o imunizez cumva. Recomandati ceva produse? Multumesc.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa