Antrenamentul la oliţă

TOTUL DESPRE MAME


 

Corpul uman are încă multe necunoscute însă pentru mămici să nu ştie ce se întâmplă înăutru copilului este o permanentă sursă de îngrijorare. Orice manifestare anormală a copilului se transformă într-o sursă uriaşă de insomnii. Primul instinct e să întrebăm pe toată lumea din jur ca să vedem cât din teama noastră e justificată şi cât e lipsă de experienţă. Însă în ceea ce priveşte sănătatea copilului cel mai bine, când ai îndoieli, e să întrebi un specialist. Împreună cu doamna doctor Liliana Calapod vom răspunde, în rubrică următoare, întrebărilor voastre legate de pediatrie.

1. Am un băieţel de 11 luni şi de 2 luni de zile i-a ieşit la ochiul drept pe pleoapă o bubiţă mică roşie. Eu am zis că e ciupitură de ţânţar, însă acum o săptămâna a copt ca un coşuleţ şi s-a spart. Acum văd că iar începe să coacă. Oare ce poate fi?

2. Sunt mama unui băieţel de aproape 3 luni care  are o tuse seacă, medicul l-a ascultat de 2 ori şi spune că nu se aude nimic. A luat 5 zile câte 2ml/de 2 ori pe zi de Eurespal, dar fără nici un rezultat, mai mult a vomat zilele acelea aşa că l-am întrerupt. Nu sunt adepta medicamentelor, însă e micuţ şi nu aş vrea să-l ţin netratat. Sunt şi îngrijorată că din cauza aceasta nu i s-a administrat vaccinul la 2 luni.Ce mă sfătuiţi să fac?

3. Am un băieţel de 1 an şi 4 luni şi aş vrea să ştiu cum să îl fac să folosească oliţa. Când ar trebui să începem antrenamentul la oliţă?

Te-ar mai putea interesa