Probleme cu grădiniţa

TOTUL DESPRE MAME


Se spune pe bună dreptate că toţi copiii sunt adorabili. Însă uneori reacţionează surprinzător şi ne prind pe picior greşit. Aşa că cei mai mulţi dintre părinţi stau tot timpul încordaţi, gata să prevină derapajele de comportament ale celor mici. În lipsa unui limbaj comun pe care să-l înţeleagă şi cei mici se produc uneori conflicte pe care părinţii nu ştiu cum să le gestioneze. Atunci intervenim noi. În minutele următoare Monica Reu, trainer de comunicare nonviolentă, va răspunde întrebărilor voastre legate de gestionarea problemelor de comportament ale micuţilor voştri.

 

Întrebările ediţiei:

1. Băieţelul meu de 5 ani refuză grădiniţa. Nu face scandal, dar plânge şi spune că doamnele educatoare se poartă urât cu el şi ca sunt răi copiii. Ce să fac?

2. Fetiţa mea de 3 ani şi 8 luni e traumatizată de medici . Am fost internate timp de 8 zile şi i s-au făcut analize 4 zile la rând. Sunt îngrozită, căci în curând trebuie să mergem la control. Apropiaţii m-au sfătuit să nu îi mai spun şi să o duc direct, însă am fost mereu sinceră cu ea şi vreau să aibă încredere în cuvântul meu. E corect să procedez aşa?

3. Băieţelul meu de 3 ani merge la grădiniţă din septembrie. Îi place acolo, iar educatoarele spun că e un copil model. Problema e că aproape în fiecare seară când ajungem acasă face criză de plâns sau de furie. Oare nu-i mai place acasă, ce mă sfătuiţi?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa