Bronşită astmatică

TOTUL DESPRE MAME

De multe ori suntem atât de prinse de agitaţia de zi cu zi şi de permanenta alergătura între locul de muncă, piaţă, bucătărie şi grădiniţă sau şcoală încât uităm să ne mai ocupăm de sănătatea noastră.

Amânăm la infinit să ne facem analizele şi ne bazăm pe sistemul imunitar matur al adultului.

Nu acelaşi lucru se întâmplă când vine vorba de sănătatea puiului nostru şi de la primul strănut sau simptom neobişnuit ni se activează toate alarmele şi ni se scurtează drastic nopţile.

De aceea, ca să puteţi dormi bine şi ca să ştiţi când e nevoie şi când nu să vă alarmaţi, la Totul despre mame răspundem în fiecare marţi, alături de doamna doctor pediatru Liliana Calapod, la întrebările voastre legate de pediatrie.

1.      Am un băieţel de trei ani cu bronşită astmatică. Nu i-am făcut nici un vaccin, în afară de cele din maternitate, şi mă întreb dacă din cauza asta e mai sensibil şi dacă i le mai pot face acum retroactiv?

2.      Am un băieţel de 5 luni, şi am început diversificarea. Îl hrănesc la sân dar am început să îi adaug măr, suc de morcov, la pranza piure de legume şi seara cereale cu orez, porumb şi lapte fără gluten. De când am început acest program, bebeluşul meu se constipa foarte tare…are chiar şi 2 zile când nu are scaun şi nu ştiu ce să îi mai fac.

3.      Fetiţa mea Carina, în vârstă de 3 ani, are vitiligo  pe picioruşul drept în mai multe locuri. Acum, în creştere, pata creşte tot mai mare, ea fiind creolă pata albă se vede tot mai tare. Cum aş putea să o tratez?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa