Sisteme alternative de învăţământ în România

TOTUL DESPRE MAME


Ne-am obișnuit să ne plângem de carențele sistemului de învățământ școlar tradițional. Însă în ultimii ani apar din ce în ce mai multe alternative educaționale. Nu de diversitate academică ducem lipsă. Oare către ce sunt mai tentate mamele de azi să încline atunci când vine vorba de educația copilului? Ce alegem între o școală tradițională și un sistem de învățământul alternativ? Putem alege altceva, cum ar fi homeschooling-ul?

 

Școala tradițională versus școala de acasă

Părinții se întreabă, încă de la vârste fragede ale copiilor, către ce sistem de învățământ se vor orienta atunci când cei mici vor merge la grădiniță sau la școală. Există argumente pro și contra pentru orice sistem educațional. Discutăm în emisiune despre ce opțiuni au mămicile atunci când vine vorba de educație, despre avantajele și dezvantajele sistemului tradițional de învățământ și de ce este homeschooling-ul o alternativă la școala tradițională. Discutăm despre legalitatea în România a homeschooling-ului dar și despre socializare, dacă este un mit sau o realitate. Oare învățatul de acasă îi privează pe copii de contactul firesc cu ceilalți copii sau are acces la socializare chiar dacă nu merge la școală? Oare educația de acasă înseamnă o libertate prea mare acordată copilului sau sistemul de învățământ tradițional îl ajută să se disciplineze și să relaționeze mai bine cu ceilalți copii sau adulți?

 

Invitatele noastre: Andreea, mămică și deținătoarea unui blog despre homeschooling și Dana, mamă și învățătoare, ne vorbesc despre cum au perceput ele sistemul tradițional de învățământ prin care au trecut, care sunt cele mai mari temeri legate de viitorul academic al copiilor și dacă ar opta (și în ce condiții) pentru homeschooling în România.

 

De asemenea vă așteptăm și în comunitatea mămicilor – mamaloo.ro, unde putem vorbi deschis despre cele mai mari defecte ale acestor sisteme de învățământ dar și despre ceea ce ne dorim pentru copiii noștri, pentru viitorul lor academic.

 

Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre sistemele alternative de învățământ din România, puteți citi aici.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa