Cum descoperim talentul copilului nostru?

TOTUL DESPRE MAME


Pot copiii noștri să atingă rezultate foarte bune într-un domeniu? Cum descoperim talentul copilului nostru?

Copilul talentat are nevoie de susținere și încurajare permanentă pentru a-și valorifica adevăratul potențial. Întrebările la care vrem să răspundem în această emisiune sunt: care este profilul părinților ai căror copii ajung să aibă rezultate foarte bune într-un domeniu? Care este rolul profesorilor sau îndrumătorilor în dezvoltarea talentelor acestor copii? Care sunt primii pași pe care ar trebui să-i facă părinții după ce descoperă un talent al copilului lor sau există oare instituții cărora să li se adreseze părinții care au copii talentați sau cu abilități într-un domeniu?

 

Rolul părinților și al profesorilor în susținerea copiilor talentați

În emisiunea de azi vorbim deschis despre cum pot părinții să descopere talentele copiilor lor, despre cum să urmărească înclinațiile naturale ale micuților lor, chiar de la vârste foarte mici și de asemenea, despre ce ar trebui să facă sau cum ar trebui să fie un părinte astfel încât să poată încuraja talentul unui copil. Profesorul are și el un rol foarte important în descoperirea unui talent și în modul în care poate lucra împreună cu familia pentru ca acel copil talentat să performeze.

 

Am discutat despre copiii care fac performanță într-un domeniu și despre dezvoltarea talentului lor împreună cu psihologul Delia Lungu și Anca Ghinea de la Intuitext.

 

Aici puteți citi de asemenea mai multe despre cum să descoperim și să încurajăm un copil talentat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa