Alăptarea în zilele noastre

TOTUL DESPRE MAME

Femeile alăptează copiii de mii de ani. Cu toate acestea subiectul e dezbătut de tot atâta vreme.

Multe mituri s-au transmis de generații legate de alăptare. Unele mai sunt valabile și azi, altele sunt depășite. Deseori însă mămicile nu reușesc să cadă de acord ce e depășit și ce e încă valabil.

Discutăm în emisiunea de azi despre cum văd mămicile alăptarea în zilele noastre împreună cu Ramona Bunescu și Oana Boca Stănescu. Vorbim despre alăptare și cum privesc mămicile acest lucru, despre miturile în alăptare, despre alăptarea în public sau în tandem.

Care este contextul în care o mamă alege și reușește să alăpteze? Sunt încurajate tinerele mămici, încă din primele ore de viață ale copilului să-și alăpteze bebelușii? Sunt ajutate, sprijinite, asistate mamele în primele zile de după naștere, pentru un start bun în alăptare?

Despre alăptare ca opțiune a mamei

Alăptarea este un subiect controversat poate pentru că unele femei privesc acest proces ca pe o obligație iar altele ca pe o alegere asumată.

Este alăptarea un drept al copilului? Deși alăptarea este cea mai sănătoasă opțiune pentru bebeluși, uneori poate să nu fie cea mai fericită opțiune pentru mamă. Dezbatem deschis în emisiune despre motivele pentru care se întâmplă acest lucru și care sunt experiențele diferite a două mame.

De ce o adeptă și susținătoare a alăptării se va indigna la auzul unei povești tipice de maternitate românească: mamei i se repetă că nu are lapte și că nu este în stare să aibă grijă de copil, copilul este hrănit cu lapte praf fără acordul sau știrea mamei, pediatrul este nemulțumit că bebelușul nu a luat suficient în greutate și că laptele matern nu este bun? Sau de ce o mamă care a reușit să alăpteze pentru o perioadă de timp alege să întrerupă procesul?

Puteți citi mai multe despre ce înseamnă alăptarea ca alegere sau ca obligație și ce efecte au aceste două viziuni asupra vieții unei tinere mămici.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa