Cum ne preparăm singure cosmetice sănătoase

TOTUL DESPRE MAME


  Știați că o mare parte din produsele pe care le căutăm la piață sau pe care le pregătim pentru mic dejun sau cină sunt foarte bune și pentru „hrănirea” pielii sau a părului? Credeți că este posibil ca orice femei să își poată prepara cosmetice homemade, în bucătăria proprie, fără prea mult efort?

  Din ce în ce mai multe femei aleg să cumpere cosmetice bio, indiferent că vorbim despre creme pentru față sau corp sau tratamente pentru păr. De asemenea, din ce în ce mai multe femei aleg să-și prepare cosmetice homemade, din ingrediente naturale, pe care le pot găsi ușor la piață sau în magazinele de produse bio. Oare ce ingrediente putem folosi atunci când ne pregătim să ne răsfățăm tenul, mâinile sau părul cu creme sau măști homemade? Care sunt cele mai bune alegeri, atât pentru sănătatea noastră cât și pentru a obține efectele dorite? Putem găsi foarte ușor toate aceste ingrediente necesare în cosmeticele homemade: uleiuri vegetale de măsline, jojoba, sâmburi de struguri sau ulei de macadamia, de cocos, de migdale dulci, unt de shea, unt de cacao sau uleiuri esențiale.

   

  Rețete pentru cosmetice bio homemade

  În emisiunea de azi, invitata noastră Alexandra Săceanu, mămică harnică și alchimistă în laboratorul Lia delicii pentru piele, ne spune câteva trucuri despre cum să ne preparăm singure cosmeticele bio, cu ingrediente de la piață. Vorbim despre ce ingredinte bio sunt nelipsite din cremele naturale și cum putem prepara singure cele mai bune și naturale cosmetice bio.

  Vă invităm să aflați mai multe despre beneficiile cosmeticelor bio, mai ales ale celor homemade, despre ingredientele cele mai utilizate în cremele și măștile homemade și mai ales exemple de rețete pentru creme pentru ten gras sau sensibil, apă florală de lavandă, tei sau mușețel, demachiant pentru orice tip de ten, pe bază de uleiuri (jojoba, ricin), rețete pentru măști de păr sănătoase cu gălbenuș de ou, ulei de măsline, avocado, unt de mango sau uleiuri esențiale. De asemenea, vorbim și despre cum putem să ne vopsim părul cu produse bio sau altfel de vopseluri vegetale.

  Dacă vreți mai multe informații despre cum să vă preparați cosmetice handmade cu produse din cămară vă invităm să citiți și articolul în care vă spunem cum să le preparați astfel încât să aveți piele și păr frumoase și sănătoase.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa