Bolile copilăriei – tratamente şi complicaţii

TOTUL DESPRE MAME

Sub genericul „bolile copilăriei” intră o multitudine de boli eruptive. Pe majoritatea le cunoaștem după nume, pe unele dintre ele le-am avut și noi când eram mici. Însă știm cu adevărat care sunt aceste boli ale copilăriei? Cum recunoaștem aceste boli specifice copiilor? Cum facem diferența dintre o viroză obișnuită și o boală eruptivă? Le putem preveni sau trata acasă? Ce complicații au și ce trebuie să știm despre ele?

 

Cele mai frecvente boli ale copilăriei 

Împreună cu Mihaela Oros, medic pediatru specialist, discutăm în emisiune despre cele mai întâlnite boli ale copilăriei, despre cum apar ele, ce putem face pentru a ajuta copilul să se simtă mai bine și ce complicații pot apărea în urma acestor boli.

Cele mai întâlnite boli ale copilăriei sunt: rujeola, rubeola, roseola infantum sau vărsatul de vânt (varicela). Acestea au simptome de viroză obișnuită: strănut, tuse, febră dar sunt boli eruptive, deoarece după o perioadă de incubație apare și erupția.

Aceste boli se transmit în primul rând prin aer (strănut) și mai rar prin obiecte contaminate. Se transmit în colectivitaăți, unde contactul dintre copii este mai strâns.

Ce putem face? Avem două posibilități: le acceptăm ca fiind inevitabile și ducem copilul în colectivitate sau vaccinăm copilul.

Cum le diferențiem? După modul în care apare erupția, după timpul în care apare, unde apare erupția prima dată, cum arată etc. Se pot face și analize pentru a determina anticorpii acestor boli.

Tratamentul poate ajuta copilul să se simtă mai bine. Este important ca acesta să fie izolat, având în vedere că aceste boli sunt foarte contagioase. Majoritatea acestor viroze se pot trata acasă. Necesită internare doar cele cu evoluție gravă sau alte complicații.

Dacă vrei să afli mai multe despre fiecare boală contagioasă eruptivă, simptome, caracteristici și evoluție a rujeolei, rubeolei, roseolei sau altor boli, citește articolul complet despre bolile copilăriei.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa