Activităţi creative pentru copii

TOTUL DESPRE MAME


Știm că în teorie activitățile creative sunt benefice pentru dezvoltarea copiilor noștri. Însă pentru ca o activitate să fie creativă nu este de ajuns doar să se cheme așa. Cum alegem activitățile creative pentru copiii noștri? De la ce vârstă? Ce abilități ale copilului dezvoltăm prin activități creative?

În emisiunea de azi am discutat despre cum creativitatea ne poate ajuta copiii să deprindă abilități pentru toată viața, împreună cu Mira Loghin.

 

Care sunt activitățile pe care le putem face împreună cu copilul?

Cum putem dezvolta creativitatea copiilor, indiferent care este terenul nostru de joacă? Putem găsi idei și o multitudine de materiale pentru activități creative, fie că suntem acasă, în parc, în mașină sau suntem plecați în vacanță. Putem să ne folosim de tot felul de materiale din cămară sau din parc: linte, orez, crenguțe de pomi. Putem să luăm un castron cu făină în care să ascundem jucării, pietricele sau alte surprize, putem colora orez în tot felul de culori, putem imagina marea și nisipul folosind orez colorat albastru și banalul mălai pe post de nisip, putem picta cu mâinile sau de ce nu, cu piciorușele. Pentru copiii mai mari găsim multe idei în parc, folosind crenguțe, frunze, castane, ghinde și alte minunății pe care ni le oferă natura.

Pentru dezvoltarea creativității copilului și pentru descoperirea de sine, părinții trebuie să fie alături de ei, să se implice în activități împreună, să construiască sau să picteze alături de ei. Acest exercițiu le va fi folositor și părinților în a redescoperi bucuria jocului și creativitatea proprie.

Ce activități creative putem găsi atunci când suntem la drum, în mașina: putem cânta împreună cu copilul, ne putem juca cu norii, fazan, putem inventa tot felul de jocuri cu animăluțe, putem observa cum se schimbă peisajul, ce se întâmplă pe șosea sau prin locurile prin care trecem și multe alte idei.

Invitata noastră ne face și un top 3 al activităților creative preferate de copii: pictura, joaca liberă și timpul petrecut în bucătărie.

Vă invităm să găsiți idei de activități creative atunci când sunteți în casă,  sau vreți să meșteriți lucruri frumoase alături de cei mici, sau poate să găsiți inspirație pentru a dezvolta creativitatea preșcolarilor voștri.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa