Puncte de cotitură – T. Berry Brazelton

TOTUL DESPRE MAME


Imediat după ce aflăm că suntem însărcinate, multe dintre noi intrăm în vria căutării de informaţie. Consumăm toate resursele aflate la dispoziţia gravidelor şi după ce se naşte bebe, golim rafturile librăriilor de toate cărţile care ating subiectul creşterii copilului. Şi pentru asta trebuie să ne felicităm pentru că o mamă informată este o mamă mai puternică pentru copilul ei. La totul despre mame ne-am propus să vă dăm o mână de ajutor şi să vă prezentăm în fiecare săptămâna câte o carte pentru părinţi. Pentru recenzia cărţii de săptămâna asta îi mulţumim Siminei Bădică.

Astăzi la cartea pentru părinţi vorbim despre „Puncte de cotitură – de la naştere la 3 ani.” De T. Berry Brazelton.

Meseria de părinte nu se învaţă din cărţi. Şi totuşi, dacă dai în drumul tău de părinte de cartea pediatrului Berry Brazelton s-ar putea să o găseşti un excelent tovarăş de drum, un toiag atunci când drumul devine abrupt şi o hartă atunci când crezi că te-ai pierdut definitiv.
Teoria de bază propusă de pediatrul Berry Brazelton este cea a punctelor de cotitură El susţine că momentele în care copilul tău face un salt în dezvoltare, cum ar fi vorbitul sau ridicatul în două picioare, sunt adesea precedate de un regres în celelalte domenii ale vieţii lui.

Brazelton are un fel atât de elegant de a-şi prezenta ideile şi argumentele încât nu te face nicio clipă să te simţi vinovat dacă nu ai urmat întocmai sfaturile lui. Dimpotrivă, experienţa de decenii în lucrul cu copiii şi familiile lor i-au arătat cât de mult se schimbă modelele şi modele în privinţa creşterii copiilor, şi cât de mare este nevoia de susţinerea părinţilor care, de cele mai multe ori au nevoie doar de o vorbă bună şi de o confirmare că sunt pe drumul cel bun!

Aflaţi mai multe despre citind recenzia cărţii „Puncte de cotitura a€“ de la naştere la 3 ani” pusa la dispoziţie de Librăria Cărtureşti şi Editura Fundaţiei Generaţia.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa