De ce fac copiii crize de furie

TOTUL DESPRE MAME

E o vorbă care spune că omul cât trăieşte învaţă. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul părinţilor. Provocările la care ne supun copiii noştri sunt infinite, indiferent de vârsta lor şi nu putem spune niciodată că le-am văzut pe toate sau că le ştim pe toate indiferent de câţi copiii am crescut. Pentru asta e nevoie din când în când de un ajutor din exterior şi cea mai bună modalitate de a afla este lectura. Rubrica noastră „Carte pentru părinţi” este destinată acelora dintre voi care vreţi să aflaţi în continuare din cărţi ce e nou în materie de creştere a copiilor.

Cartea săptămânii este „De ce fac copiii crize de furie” de Catherine Dolto, pusă la dispoziţie de Librăria Cărtureşti şi Editura Cartea Copiilor şi citită de Simina Bădică pentru site-ul totuldespremame.ro, căreia îi mulţumim pentru recenzia sa.

 

Catherine Dolto este fiica celebrei psihanaliste franceze Francoise Dolto, o deschizătoarea de drumuri în înţelegerea şi susţinerea copilului şi a părinţilor săi. Cartea este în acelaşi timp o carte de psiholgie, dar şi o carte de poveşti, o carte pentru mămici dar şi o carte pentru pitici.

Ea o va ajuta pe mămică să îşi înţeleagă mai bine copilul, iar pe copil să îşi înţeleagă mai bine propriile trăiri, să înveţe să le accepte şi să nu se lase copleşit de ele. Cartea Catherinei Dolto,  „De ce fac copiii crize de furie” este un prilej de conversaţie între părinţi şi copiii.

Citind-o ca pe o poveste, înainte de culcare sau în alt moment liniştit al zilei, cartea aceasta poate fi un ajutor deciziv în depăşirea uneia dintre cele mai dificile şi frecvenţe situaţii cu care se confruntă părinţii: crizele de furie ale copiilor.

 

Citeşte recenzia cărţii „De ce fac copiii crize de furie” de Catherine Dolto

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa