Cât costă primele cursuri de schi pentru copii și de la ce vârstă sunt acceptați

Monica Tătaru, redactor
copii schi

Cât costă primele cursuri de schi pentru copii. Plănuiți să plecați la munte în vacanța copiilor? Este o ocazie foarte bună pentru a începe lecțiile de schi. De la ce vârstă ne putem înscrie copilul la o școală de schi? Care sunt prețurile pentru orele de curs și unde sunt cele mai bune școli? Care este cel mai bun echipament pentru schi? Răspundem la toate aceste întrebări în cele ce urmează.

Cât costă primele cursuri de schi pentru copii. Rezervați din timp cursurile de schi

Dacă nu v-ați făcut deja o rezervare în stațiunile montane, ar fi bine să vă grăbiți. Pensiunile din principalele stațiuni sunt aproape 100% rezervate pentru vacanța copiilor din perioada 2-10 februarie 2019.

În toate stațiunile zăpada este excelentă pentru practicarea sporturilor de iarnă. Așa că este momentul ideal pentru a ne înscrie copiii la câteva lecții de schi. Cele mai bune școli de schi le veți găsi în stațiunile de pe Valea Prahovei, la Păltiniș, Straja, Obârșia Lotrului sau Arieșeni. Rezervați însă din timp un loc la cursurile de schi!

Cazarea și lecțiile de schi vin la pachet la Straja

La Straja sunt organizate tabere de schi pentru copii, dar sunt primiți și copii care vor să învețe individual să schieze. Aici puteți opta pentru pachete de vacanță la pensiunile partenere școlii. Astfel veți avea o reducere de 30% la prețul cursului de schi sau snowboard. Reduceri semnificative veți primi și la închirerea echipamentelor și transportul pe cablu.

Tariful pentru o ora de schi individual este de 90 lei (63 lei pentru pachetele prin pensiunile partenere). La achiziționarea a șase ore de curs veți primi una gratis, iar pentru pachetul de 10 ore, veți avea două ore în plus. Pentru lecții de grup (5-8 persoane), tariful pentru o oră este de 50 lei (35 lei cu reducere la parteneri). Pentru detalii vedeți AICI: https://taberestraja.ro/tarife/

Grădinița pe schiuri la Păltiniș

În Păltiniș există atât o școală de schi, cât și o grădiniță pentru cei mai mici iubitori ai sporturilor albe. Aici un curs privat (monitor – cursant) costă 130 de lei. Pentru un curs privat format din doi cursanți și un monitor veți plăti 180 lei. Acest curs este potrivit pentru frați. Pentru grupuri se percepe o taxă de 70 de lei de persoană pentru o oră de curs. Puteți opta și pentru un pachet de 5 zile pe pârtie, cu 18 ore de schi. Acest pachet costă 400 de lei în extrasezon și 500 lei în vârful sezonului.

Grădinița pe schiuri se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, aceștia având posibilitatea de a se juca pe schiuri, sub îndrumarea educatorilor de la Școala de Schi și Snowboard Arena Platoș Păltiniș. O oră la grădinița pe schiuri costă 30 de lei.
http://www.scoaladeschi.ro/#home

150 lei, lecția individuală în Sinaia

copii pe schiuri

În Azuga, prețurile pentru un curs de schi pornesc de la 70 lei de persoană, pentru grupuri de 3-6 persoane. Dacă vreți să învățați individual să schiați, veți fi nevoit să achitați între 100 și 120 lei pentru o oră.
http://www.azugaski.ro/ski-in-azuga/

În Predeal, în incinta Complexului Clăbucet, ora individuală la școala de schi costă 110 lei, iar pentru grupuri de patru persoane veți plăti 70 de lei pentru fiecare cursant.

În Sinaia, dacă vreți să învățați să schiați, veți plăti 150 lei pe oră. Se oferă însă discounturi în funcție de numărul de ore aciziționate.

În Poiana Brașov, o lecție privată de schi pentru copii costă 130 lei, iar pentru grupuri mai mari de patru persoane, prețul este de 60 lei. Toți instructorii de schi sunt autorizați de Asociația Monitorilor de Schi din România.
https://alpinskiacademy.ro/scoala/preturi-curs-ski/

Pe schiuri de la 3 ani

Cursurile de schi sunt accesibile de la cele mai fragede vârste. În general, școlile de schi acceptă cursanți încă de la 3 ani. De altfel, copiii mici deprind mult mai ușor tainele acestui sport, fiindu-le necesare doar câteva ore pentru a putea coborî cu ușurință pe pârtiile de începători.

Monitorii de schi recomandă ca cei mici să urmeze un curs de câteva zile pentru a învăța tehnicile de bază. Administratorii de pârtii au creat spații speciale pentru cei mai mici schiori, dotate cu bandă de urcare. La primul curs, cei mici vor învăța cum să își mențină echilibrul, pozițiile fundamentale și cum să își puna echipamentul. Cu schiurile în picioare, copiii vor afla cum să controleze viteza, să frâneze și să se oprească. După câteva zile, cei mici vor fi capabili să facă viraje, să traverseze pârtia, iar spre finalul cursului să coboare însoțiți de profesor.

Echipamentul de schi ideal pentru un copil

Nu e nimic mai rău decât să începi primele lecții de schi înfrigurat sau îmbrăcat în haine de stradă. Căutați din timp un echipament de calitate. Magazinele de specialitate oferă o gamă largă de produse pentru copii destinate sporturilor de iarnă pentru toate buzunarele. Cel mic va avea nevoie de un combinezon sau de un costum de schi format din salopetă și geacă. Un hanorac termic, colanți, șosete de schi, mănuși, cagulă, cască și ochelari de schi vor completa garderoba. Pentru un echipament complet veți plăti minimum 350 lei. Centrele de închiriere oferă însă și echipamente, pe lângă schiuri și clăpari.

Alegerea unui echipament de calitate este foarte importantă. Copilului nu îi va fi frig, chiar dacă afară este ger și nici nu va transpira. Casca este obligatorie, protejându-l pe cel mic de eventualele lovituri. La fel de importanți sunt și ochelarii. Zăpada și altitudinea impun o protecție sporită a ochilor. Zăpada reflectă până la 90% razele solare, iar indexul UV crește cu 10% la fiecare 1.000 de metri. De aceea, protejarea ochilor fragili ai copiilor este obligatorie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa