Nou-născuții din București primesc un stimulent de 2.500 de lei. Ce condiții se cer

TOTUL DESPRE MAME
nou nascut

Consilierii generali au votat, joi, 8 iunie 2017, în favoarea proiectului care prevede acordarea unui stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei pentru copiii nou-născuţi. Începând din 3 iulie 2017, pot fi depuse actele pentru obținerea acestui stimulent. 

Banii vor fi acordaţi pentru copiii născuţi din 26 iunie încoace. Pentru a beneficia de acest ajutor, cel puţin unul dintre părinţi trebuie să aibă domiciliu în Bucureşti, iar copilul să fie născut într-o maternitate din Capitală.

Termenul de depunere a actelor este de cel mult o lună de la naşterea copilului. Cererile vor fi depuse la sediul Centrului de Informare şi Consiliere pentru Cetăţeni, din Sectorul 2.

Pentru mai multe informații, cei interesați pot suna gratuit la TelVerde 0800.821.218, de luni până vineri, între orele 8.30 — 16.30.

Detalii găsiți și la această link: http://dgas.ro/stimulente-financiare/stimulent-nou-nascuti/

Potrivit proiectului de hotărâre, banii se acordă în baza unui dosar care va conţine:

Părinții se vor prezenta cu următoarele acte, in termen de maxim o luna de la data nașterii copilului:

 • dosar cu șină;
 • certificatul de naștere al copilului, original și copie sau nr. de înregistrare care conține CNP-ul copilului de la Biroul de înregistrare nașteri de la Oficiul de Stare Civila, în cazul în care nu s-a eliberat certificatul de naștere
  * dosarul se completează cu copie certificat nastere copil imediat ce este emis , cel mai tarziu în data în care se virează stimulentul;
 • biletul de ieșire din spital/certificat medical constatator al nașterii emis de către unitatea sanitară (copie);
 • actul de identitate al părinților, original și copie;
 • extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar
  * Extrasul de cont se obține de la banca unde este deschis contul, eliberându-se pe loc;
 • cerere tipizată (se completează la locațiile de depunere sau se poate veni cu ea completată, după ce se descarcă de pe site-ul www.dgas.ro).
 • declarație de consimțământ (se completează la locațiile de depunere sau se poate veni cu ea completată, după ce se descarcă de pe site-ul www.dgas.ro)

Măsură este justificată de scăderea natalității. „Reducerea continuă a natalităţii, în paralel cu o creştere constantă a numărului vârstnicilor va determina schimbarea echilibrului între generaţii, cu consecinţe majore asupra dezvoltării socio-economice viitoare prin reducerea progresivă a disponibilităţii privind resursele umane. (…) Propunem acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 2.500 de lei net/nou-născut, având în vedere multiplele cheltuieli pe care o familie tânără trebuie să le realizeze odată cu venirea pe lume a unui nou născut”, explică iniţiatorii proiectului.

Consilierii Generali au aprobat, în şedinţa din 18 mai 2017, proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei va acorda, prin Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucureşti, un stimulent de 1.500 de lei net fiecărei familii de tineri care se căsătoresc, cu condiţia ca cel puţin unul dintre soţi să fie la prima căsătorie şi cel puţin unul dintre ei să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa