Indemnizațiile pentru creșterea copilului vor fi plafonate prin ordonanță de urgență. Câți părinți vor fi afectați

TOTUL DESPRE MAME
concediu-de-cresterea-copilului-totul-despre-mame

Indemnizațiile pentru creșterea copilului vor fi plafonate. În cel mult două săptămâni, Ministerul Muncii va pregăti un proiect de ordonanță de urgență prin care vor fi plafonate indemnizațiile pentru creșterea copilului la 1800 de euro.

„Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. Rândul trecut a apărut această poveste când noi nu eram pregătiţi cu legea, lucram la Legea salarizării, dar în acest moment s-au lucrat deja toate variantele. Am ajuns pe varianta finală în sensul că vom plafona indemnizaţia la maximum cât este în Europa la ora actuală, adică 1800 euro, cât are Germania. Peste 1800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a spus Olguţa Vasilescu, într-o apariție TV.
Ea a precizat că în maximum 2 săptămâni va fi finalizat proiectul de OUG în acest sens.

Câți părinți vor fi afectați

Lunar, statul plătește 250 de milioane de lei pentru cei 160.800 de părinți care se află în concediu pentru creșterea copilului. Dintre aceștia însă, doar 1.100 de părinți cu venituri mari sau foarte mari au primit în luna iulie 2017 o indemnizație de peste 9.000 de lei.

Cea mai mare a fost plătită în București. Un părinte a primit 159.348 de lei, pe locul doi în ierarhie este un părinte din județul Constanța care a încasat într-o singură lună 140.311 lei. În total, în luna iulie 2017, 18 parinti au primit o indemnizatie de peste 50.000 de lei.

Reprezentanii Asociației Mame pentru Mame au cerut ministrului Muncii să lămurească următoartele aspecte:
1. Din ce moment intenționeaza Guvernul sa pună în aplicare aceasta măsură? Pentru ca zeci de mii de parinti așteaptă deja un bebeluș și și au făcut planurile conform legislației actuale!
2. Ce se va întâmpla cu indemnizațiile aflate deja în plata? Le veți schimba cuantumul retroactiv?

„Părinții din România s-au saturat ca Guvernul sa se joace cu viata și viitorul lor, schimbând regulile în timpul jocului!”, se arată în protestul public al Asociației Mame pentru Mame.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa