Indemnizația pentru creșterea copilului a fost plafonată la 8.500 de lei. Ce se întâmplă cu indemnizațiile în plată

TOTUL DESPRE MAME
mame in parc cu caruciorul

Plafon indemnizatie crestere copil 2017. Indemnizaţia de creştere a copilului este plafonată la suma de 8.500 lei, începând cu 1 septembrie 2017. Plafonarea se va aplica inclusiv persoanelor care beneficiază în acest moment de o indemnizaţie aprobată.

Conform Ordonanței de Urgență adoptată astăzi, 4 august, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se va stabili ca şi până acum, repectiv la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, cu menţinerea cuantumului minim actual de 85 % din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, insă cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei, potrivit news.ro.

Prin această OUG, Executivul clarifică şi unele aspecte ce ţin de acordarea stimulentului de inserţie, în special pentru persoanele care se întorc la activitatea profesională cu cel puţin 60 zile înainte de finalizarea perioadei de concediu pentru creşterea copilului, pentru a nu se mai crea interpretări diferite în aplicare la nivel naţional; clarificările nu afectează stabilirea şi plata stimulentului de inserţie, aceasta realizându-se ca şi în prezent.

„Suma de 8.500 lei este şi maximul în UE, cât este în Germania”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

În prezent, dintr-un total de 157.800 de indemnizații pentru cresterea copilului, aproape 97% sunt sub pragul de 5.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul Muncii.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa