Evenimente pentru copii în weekend 21-23 aprilie

Anca Vlad

Chiar dacă norii și frigul ne fac să ne gândim mai degrabă la o zi de toamnă decât începutul primăverii, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de timpul petrecut cu familia. Așa că, mămici, tătici, bunici și pitici iată câteva evenimente pentru copii în weekend.

VINERI, 21 APRILIE

TEATRUL ION CREANGĂ

18.00 Fără frică  

Pădurea poate fi un loc întunecos, foarte periculos. Dar nu și atunci când ai alături de tine prieteni care să te încurajeze. „Fără frică”, povestea lui Urechilă și Pămătuf, vorbește despre încredere și camaraderie, despre puterea de a-ți învinge și cele mai mari frici.

SÂMBĂTĂ, 22 APRILIE

TEATRUL CAFE GODOT

11.00 Marea aventură a micii sirene

Mica Sirenă se îndrăgostește de un prinț pământean și este nevoită să lupte cu forțele răului și cu prejudecățile tuturor pentru a-și apăra iubirea și visul de a îmbrățișa un alt univers cu copaci, păsări, verdeață, munți și, mai presus de toate, cu posibilitatea de a atinge nemurirea dincolo de adâncurile apelor.

TEATRUL COQUETTE

11.00 Greierele și furnica

Foarte pasionat de muzica lui, Greierele nesocotește venirea iernii. Când dă de greu el va apela la strângătoarea Furnicuță Fifi, care îl va trece prin niște probe de hărnicie. Dar este Greierele chiar atât de leneș cum se spune sau poate că „munca” lui este muzica?

CASA MAGICIANULUI

11.00 Abramagic – Spectacol de magie

În weekend, nimic nu este mai potrivit decât o ieşire cu familia la noul sediu al Teatrului de Magie. Abramagic este un atelier de magie, atât pentru copii cât și pentru părinți, unde cei mici vor putea vedea și învăța trucuri de magie.

TEATRU LA CINEMA

11.00 Cei trei purceluși (la Mega Mall)

Povestea celor trei purceluși este deja celebră și probabil toți copiii o cunosc deja. Acum sunteți invitați să luați parte la acțiune, căci e mult mai amuzant să-i vedeți pe purcei la treabă, să-i puneți piedica lupului sau să-l ajutați sa sufle peste case.

17.30 Lupul buclucaș (la Auchan Titan)

A fost odată un lup care a încurcat poveștile. Cum, nu se poate? Vi se pare imposibil? E foarte posibil si simplu: s-a rătăcit pe străzile poveștilor. În loc să ajungă la Bunicuța, a ajuns la cei trei purceluși si era atât de confuz încât a uitat cu totul din ce poveste face parte si ce trebuie să spună și să facă.

ARENA BASME CU CAI

11.00 Giganții – o eră magică

Într-o eră magică, giganții MiazăZi și MiazăNoapte își dispută supremația asupra lumii. Cum nu se pot lupta chiar ei pentru că ar distruge lumea, fiecare desemnează trei campioni să-i reprezinte! Un spectacol pentru copii de la 3 la 70 de ani, cu efecte speciale și pirotehnice, cai, cavaleri și fiare ale pădurii!

CENTRUL DE MEDITAȚII T.O.P.

12.00 Atelier pentru copii  

Atelierul Micul antreprenor – ediția de primăvară le oferă copiilor ocazia să simuleze o afacere prin următorii pași:
Idee – plan de afaceri – etapă de producție – marketing – vânzări- evaluare profit: încasări versus cheltuieli.
Afacerile vor consta în confecționarea unor produse, procurarea materiilor prime, elaborarea unei strategii de confecționare cât mai eficientă si creativă, promovarea produselor, negocierea prețului și reinvestirea profitului.

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

10.00 Petrică și lupul

Una dintre primele compoziții ale lui Prokofiev după întoarcerea lui în URSS a fost povestea lui „Petrică și lupul”, scrisă în doar două săptămâni, în aprilie 1936 pentru un teatru de copii de la Moscova.

11.00 Ivan Turbincă

11.00 Don Pasquale

„Don Pasquale” este unul dintre cele mai cunoscute titluri ale compozitorului Gaetano Donizetti. Adaptată pe înțelesul copiilor, acțiunea se petrece în Roma secolului al XIX-lea, când bătrânelul care dă numele operei, Don Pasquale, ajunge să fie păcălit de propriile decizii, spre deliciul publicului, care asistă la farsele ce îi sunt orchestrate acestuia.

TEATRUL ION CREANGĂ

11.00 Tinerețe fără bătrânețe

18.00 Pernuța somnoroasă

Când lumina se stinge, imaginația unui copil „se aprinde”. Povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă  într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească, ca printr-o magie, în patul său.

HAPPY CINEMA, LIBERTY MALL

11.00 Itsy Bitsy Show

Cel mai fain eveniment de joacă pentru copii și părinți

TEATRUL DIN PODUL MEU

17.00 Pe nisip – Atelier creativ

Educație timpurie prin teatru adresată copiilor 1-3 ani

CĂSUȚA AVENTURILOR

12.00 Managementul furiei la părinți – Atelier de parenting

Atelier de parenting şi întalnire de storytelling si playtherapy pentru copii. Două ore de întâmplări, joc dramatic și discuţii cu părinții. Copiii vor asculta şi ei o poveste surpriză spusă de Voicu Hetel şi vor participa la un atelier creativ.

DUMINICĂ, 23 APRILIE

TEATRU LA CINEMA

11.00 Zâna Pădurii (la Afi Cotroceni)

În lumea poveștilor, Zâna Pădurii este ocrotitoarea tuturor viețuitoarelor pădurii. Însă Lupul cel tot timpul înfometat se hotărăște să devină el împărat! Așadar, începe să glume și ghicitori și se face îndrăgit de toate viețuitoarele pădurii care îl încoronează împărat, fără ca Zâna Pădurii să știe.

TEATRUL COQUETTE

11.00 Prințesa și bobul de mazăre

Mofturosul prinț trebuie convins să se căsătorească pentru binele împărăției. Însă cum poate găsi o soție când refuză să ia în calcul ideea de însurătoare? Niciuna dintre prințesele văzute nu se ridică la așteptările lui, caci el își dorește ca soție o prințesa adevărata. Cum se poate dovedi că o prințesa este… adevărată?

CASA MAGICIANULUI

11.00 Wizard Magic Show  

Copiii au ocazia să intre într-o atmosferă extraordinară alături de magicienii Emil Drăgan și Ștefania Bănică printr-o îmbinare a stilurilor iluzionismului și să se alăture poveștii, participând direct alături de personaje.

TEATRUL ION CREANGĂ

11.00 De-a Micul Prinț

Există câțiva oameni pentru care Asteroid B612 nu este doar un punct pe cer într-o noapte senină. Există câțiva oameni care știu că un asteroid este suficient de încăpător pentru câțiva vulcani (stinși), o floare și un Mic Prinț. Există puțini care chiar l-au cunoscut pe Micul Prinț, dar povestea lui a transformat toate vulpile, toți trandafirii și toți baobabii de pe Pământ. Le-a dat viață și le-a oferit cuvinte pe care e bine să ni le amintim din când în când.

TRATTORIA PARADIS

12.00 Aventurile unui fir de nisip  

Vă imaginaţi probabil că un fir de nisip nu poate fi decât un personaj tareeee plicticos… Ei, bine, eroul poveștii se hotărăşte să demonstreze că nu e deloc aşa: păşeşte năzdrăvan în faţă şi vă invită alături de Noctilucă într-un voiaj fabulos.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa