Pregătiri de sarcină pentru viitoarele mămici

TOTUL DESPRE MAME

Îţi doreşti să ai un copil? În mod evident, o femeie poate rămâne însărcinată şi fără consiliere, dar dacă eşti dornică să accelerezi procesul, iată câteva idei bune de pregătiri de sarcină și pregătiri pentru naștere:

 Repetă-ți lecția la biologie

Dacă ai fost suficient de atentă la ora de biologie, atunci ai putea sări peste acest pas. Dacă nu, iată aici un mic curs de perfecţionare întru pregătiri de sarcină: femeia are ovare, ovarele conţin ovule. Cândva, în mijlocul ciclului menstrual (în principiu, în preajma celei de-a 14 zi de la începerea menstruaţiei), ovarele eliberează un ovul, care începe o călătorie de mai multe zile cu destinaţia uter. În cazul în care un spermatozoid este întâlnit în drum şi se cuplează cu ovulul, atunci femeia rămâne însărcinată. Dacă nu, corpul elimină ovulul odată cu menstruaţia. Sfârşit de lecţie.

Evaluează-ți corect șansele

Nu te stresa dacă rămâi însărcinată imediat. La urma urmei, ai șanse de doar 20% la fiecare ovulaţie să rămâi gravidă.

În mod normal, în ce privește pregătirile de sarcină, ai o fereastră de fertilitate de aproximativ trei zile în timpul fiecărui ciclu. Trebuie să faci sex doar la momentul potrivit, iar sperma să înoate un drum foarte lung pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit.

Nu e nevoie să apelezi la doctor, cu excepţia cazului în care deja încerci de peste un an (sau şase luni, în cazul în care ai peste 35 de ani) să concepi un copil şi nu reuşeşti.

Pregătiri de sarcină cu vitamine

Cel mai bine este să începi să iei vitamine prenatale cu cel puţin două luni înainte de a încerca să concepi. Ar trebui să iei în jur de 500 mg de acid folic în fiecare zi, preţ de un an sau doi în avans.

Atunci când este luat înainte şi în timpul primelor săptămâni de sarcină, acidul folic reduce foarte mult riscul apariţiei defectelor de tub neural (cum ar fi spina bifida).

Poţi găsi acid folic şi în produse alimentare precum fasole, spanac, suc de portocale şi căpşuni.

Mergi la control la medic

Desigur, vei avea multe întâlniri cu obstreticianul odată ce testul de sarcină va ieşi pozitiv, dar ai putea merge la primul control încă din etapa de pregătiri de sarcină, adică dinainte de a încerca să concepi un copil. În timpul acestei întâlniri puteți discuta despre obiceiurile tale de zi cu zi, despre ce mănânci, despre istoricul tău medical, te poți asigura că eşti cu toate vaccinările la zi şi îi poți comunica medicului orice factori care ar putea duce la complicaţii ale sarcinii. E la fel de important să te gândești și la pregătiri pentru naștere! (Iar dacă tot începi controalele medicale, ai putea face o vizită şi dentistului)

Fă-o odată!

Majoritatea medicilor îţi recomandă să te distrezi şi să nu îţi faci prea multe griji vizavi de sincronizarea perfectă în primele trei luni de încercări. Dacă îţi doreşti, însă, să îţi măreşti şansele, iată, totuşi, câteva trucuri:

  • Sexul cu trei zile înainte de ovulaţie îţi oferă cea mai bună şansă de concepţie.
  • Înclină uşor pelvisul după sex, astfel încât gravitatea să ajute sperma să înoate spre colul uterin.
  • Orgasm. Spasmele ușoare care rezultă în urma orgasmului poate ajuta, de asemenea, sperma să înoate mai uşor la destinaţie. (Cum să realizezi acest lucru depinde exclusiv de tine şi partenerul tău.)
  • Renunţă la lubrifiant. Majoritatea lubrifianţilor (inclusiv saliva), acţionează ca obstacole în calea spermatozoizilor. Dacă eşti de părere că ai nevoie de ajutor, prelungeşte puţin preludiul.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa