10 metode naturale pentru fertilitate

TOTUL DESPRE MAME

Cauzele pentru care un cuplu nu reușește să aibă copii pot fi numeroase. În 1/3 din cazuri este o problemă a bărbatului, în 1/3 din cazuri este o problemă a femeii și în 1/3 din cazuri este o problemă comună. De asemenea, sunt și situații în care cauzele pentru care sexul neprotejat nu se termină cu un test de sarcină pozitiv sunt inexplicabile.

Există păreri care spun că stilul de viață modernă, poluarea, mâncarea săracă în nutrienți și excesul de medicamente pot provoca infertilitate.

Dacă încercați să concepeți, cu cât vă schimbați stilul de viață mai repede și adoptați aceste metode naturale pentru fertilitate, cu atât vă creșteți mai mult șansele să deveniți părinți. Ambii parteneri ar trebui să aibă în vedere adoptarea unui program de pre-concepție de 3-6 luni.

Iată 8 metode naturale pentru fertilitate:

1. Bărbaţii trebuie să evite supraîncălzirea testiculelor şi să ia în considerare purtarea hainelor lejere şi a boxerilor.

2. Luaţi în considerare adoptarea unui program de sănătate pe care să îl urmați amândoi între 3 şi 6 luni înainte de a încerca să concepeţi.

3. Ţineţi un regim alimentar bine echilibrat şi cât mai organic posibil. Tu poți începe să iei suplimente cu multivitamine.

4. Nutrienţii de o importanţă deosebită pentru sănătatea reproductivă masculină pot include: zinc, vitamina B12, vitamina C, vitamina E, seleniu, L-carnitină, larginină, taurină, acid folic şi coenzima Q10.

5. Ierburile de o importanţă deosebită pentru sănătatea reproductivă masculină sunt incluse între recomandările de metode naturale pentru fertilitate. Printre ele se numără: Tribulus terrestris (colţii-babei), ginseng siberian, damiană, withania (ginseng indian), Serenoa repens, Epimedium, rădăcină de maca, ovăz, Morinda officinalis, Rhodiola rosea, shatavari şi schisandră.

6. Nutrienţii de importanţă deosebită pentru sănătatea reproductivă feminină pot include: acid folic, zinc, vitamina E, vitamina C, acizi graşi esenţiali, complexul de vitamina B (în special B6 şi B12); vitamina A (doze mici); seleniu (doze mici); magneziu şi fier (dacă este necesar).

7. Și ierburile sunt una dintre metodele naturale pentru fertilitate. Printre ele se află: rădăcina de unicorn (Aletris farinosa), vitexul, bujorul, shatavari, Tribulus terrestris (colţii-babei), ginseng, lemn dulce, iarba zânei, valin (viburnum), frunze de zmeură.

8. Evită expunerea excesivă la stres, metale grele, câmpuri electro-magnetice, chimicale şi alţi poluanţi.

În cazul în care concepţia naturală nu a avut loc după un an întreg de sex neprotejat, luați în considerare vizita la ginecolog pentru a afla care ar fi opţiunile de tratament.

Numeroase cupluri care nu reuşesc să conceapă aleg adesea să apeleze mai întâi la un medic și abia ulterior apelează la o metode naturale pentru fertilitate. Corectarea dezechilibrelor din organism ar putea fi tot ce este necesar pentru ca restul să funcţioneze.

Calea naturistă tinde să privească funcţiile organismului dintr-un punct de vedere holistic, întărind sănătatea şi starea de bine per ansamblu.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa