Vis de familie: curăţenie în maşină!

Raluca Dumitrică
curatenie-in-masina-totul-despre-mame

Cine a spus că e uşor să ai curăţenie în maşină după ce ai copii?

Maşina este pentru mulţi dintre noi un loc în care totul luceşte. Tapiţeria e intactă, covorasele de la picioare sunt la fel ca în prima zi, display-ul de la CD player este foarte clar, iar geamurile din spate n-au nicio urmă pe ele. Să nu uităm că aspiratorul de maşină stă mai mereu nefolosit, pentru că nu prea ai ce să aspiri, iar în compartimentele pentru mărunţişuri din uşa maşinii găseşti imediat tot ce cauţi, pentru că sunt aproape goale.

Acest lucru este, bineînțeles, doar un vis.

Iată ce fel de maşină avem noi şi o să înţelegeţi de ce curăţenia din ea este un vis mult dorit de întreaga familie!

Maşina-magazin

Pe vremea când nu aveam copii, maşina familiei era exact ca cea de mai sus. Dar un prim bebe a schimbat destul de mult nu doar configuraţia casei, ci şi pe cea a vehiculului. Nu vorbesc doar de scaunul de maşină care şi-a ocupat rapid locul pe bancheta din spate sau de parasolarele cu personaje din desene animate care au fost instalate la geamuri. Ci şi despre zecile de mărunţişuri cu viaţă proprie (altfel nu-mi explic cum de reuşeau să ajungă din spate prin toate părţile maşinii) care ne-au copleşit, pur şi simplu: suzete, baveţici, pachete de şerveţele umede şi scutece de unică folosinţă (noi sau… deja pline), biscuiţi, linguriţe de plastic, jucării zornăitoare, clame de prins părul, CD-uri cu cele mai simpatice poveşti şi cântece pentru copii, body-uri şi alte articole de îmbrăcăminte. Înmulţiţi cu trei toate aceste lucruri şi veţi avea o imagine mai amplă. Şi, ca să fie tabloul complet, vă mai spun că azi suzetele, scutecele şi baveţicile au dispărut, iar în locul lor au venit piesele de Lego, cartonaşele cu animale, elastice colorate, cărţile, caietele şi pixurile, abţibildurile şi cartoanele de decupat. Hei, o adevărată librărie!

Maşina-bucătărie

De la librărie se poate trece uşor la bucătărie. Ştiu că o să vă gândiţi că trebuie să fie un dezastru la noi în maşină, dar adevărul e că, atunci când ai copii, în maşină se poate mânca foarte bine. Oricât de tare ţi-ai impune regula de food-free zone în propriul tău autoturism, când apar copiii, iar maşina te ajută să te deplasezi pe distanţe scurte şi lungi, n-o să te lase inima în momentele în care cel mic plânge de foame să tragi pe dreapta şi să-l inviţi să ia masa în aer liber. Sau poate că ai putea să faci asta când temperaturile sunt prietenoase. Dar când afară plouă, bate alizeul sau ninge ca-n poveşti, cui îi mai arde de mâncat în natură? Aşa ne-am pricopsit noi în maşină cu urme de la iaurt, ardei umpluţi (deh, aici eu sunt vinovată, dar mi-era poftă, gravidă fiind), lapte, piure de fructe, suc de morcovi cu măr, pizza sau… mâncare chinezească.

Maşina-dormitor

Nu în ultimul rând, maşina noastră îşi joacă foarte bine rolul de dormitor. Călătorim adesea cu ea, ceea ce face ca pasagerii de pe bancheta din spate să doarmă mai mereu acolo. Acesta este şi motivul pentru care găsim în maşină pernuţe, păturici pufoase şi călduroase, ochelari de somn, perne de susţinere a gâtului. Uneori toate rămân în stand-by, în aşteptarea proximei deplasări, alteori ajung să fie ordonate frumos şi puse în portbagaj. Dar de cele mai multe ori stand-by scrie pe ele, recunosc.

Cu toate aceste variabile pe tapet, curăţenia în maşină este clar un concept efemer. Vine şi pleacă cu viteza luminii, ne surprinde de fiecare dată când ne oferă surprize emoţionante (uite, mama, am găsit slipul de baie pe care îl tot caut din iulie şi are şi nisip de la Marea Neagră pe el!), şi ne face să ne şi resemnăm când vedem că e ca o luptă cu morile de vânt.

La voi în maşină cum e?

Citește și:
Cu copiii în maşină
Cum îţi protejezi burtica la volan?
Concediu cu bebe, dar şi cu bunici: un cocktail exploziv
Cum aleg scaunul de maşină pentru copil
Scaunele de mașină expiră!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa