Unde fug mamele de acasă: 5 cursuri creative pentru primăvara aceasta

TOTUL DESPRE MAME

Orice ieșire din rutină atunci când stai cu copilul acasă e binevenită, iar cea mai eficientă cale să te relaxezi este să faci ceva plăcut, util și în urma căruia să rezulte un obiect concret. De aceea, îți propunem să te lași pe mâna echipei Creative Learning, platforma educațională a prietenilor noștri de la Designist, și să fugi de acasă la cursurile lor.

Ce îți oferă primăvara aceasta? Un curs de design interior care te învață ABC-ul acestui domeniu și pune accentul pe partea practică, două cursuri de design de obiect – ceramic și textil, și unul de graphic design, a căror rețetă presupune creativitate, implicare, lucrul cu mâinile și o atmosferă caldă, prietenoasă.

Mai mult decât dezvoltarea unui hobby, cursurile lor te ajută să pornești pe drumul unui nou job creativ care să îți ofere mai mult timp cu familia. Poate că așa îți vei descoperi o adevărată vocație și vei căpăta curajul necesar să începi un business în domeniu. Nu ai fi prima absolventă a cursurilor Creative Learning care pleacă pe drumul său.

Înscrierile la sesiunea de primăvară Creative Learning au început deja, așa că grăbește-te să îți rezervi un loc la aceste cursuri de la care pleci acasă cu ceva făcut numai și numai de tine, fie că vorbim de un moodboard inspirațional, un ceainic, o păturică împletită de tine pentru cel mic sau o ilustrație caldă, care să îi inspire pe toți membrii familiei. Dar să vedem mai exact ce și când poți învăța în primăvara aceasta la Creative Learning.

1. Dacă ai avut mereu un ochi pentru amenajările interioare, ai sesizat când ceva se potrivește într-o încăpere și când nu, ți-ai ajutat prietenii să regândească dormitorul copilului sau, pur și simplu, ești genul care reamenajează livingul o dată pe an cel puțin, atunci cursul de Design Interior by Creative Learning este pentru tine. Pe parcursul celor 10 întâlniri în care se desfășoară, vei învăța diverse principii estetice de bază pentru o amenajare, dar și metodele de lucru din domeniu. Nu în ultimul rând, vei dobândi skill-urile necesare în relația cu clientul, pentru că da, la sfârșitul acestui curs vei putea să activezi în acest domeniu.

Îți vei exersa cunoștințele astfel dobîndite și creativitatea adunând pe moodboarduri inspiraționale texturi, culori și materiale care să îți fie pe plac, iar la finalul cursului vei face un proiect de sine stătător pentru un client imaginar. Totul, sub directa îndrumare a designerului belgian Martine Claessens. Cu peste 30 de amenajări senzaționale făcute în România, Martine s-a impus drept unul dintre cei mai apreciați și mai căutați designeri de la noi. Iar personalitatea sa caldă și fermecătoare va contribui din plin la atmosfera prietenoasă și dezinvoltă de la curs.

2. Cursul de Ceramică: Design de obiect îți va provoca dexteritatea să facă un pas în plus spre perfecționare, pentru că te va învăța cum se realizează un obiect ceramic de la A la Z. Și totul în doar 3 întâlniri de weekend.

Dacă la alte cursuri înveți de regulă doar să pictezi obiectele ceramice deja pregătite de altcineva, la cursul de ceramică de la Creative Learning vei lucra cu porțelanul direct, învățând să îl pregătești și să îl torni în matriță, dar și să „ridici la mână” pasta de porțelan în obiecte ceramice perfecte în imperfecțiunea lor, fiind create în mod direct, cu mâna. Vei învăța de la designerul ceramist Mădălina Teler ce înseamnă „arderea la biscuit”, cum să îți ornezi obiectul ceamic și cum să îl glazurezi. Iar la final pleci acasă cu propria cană sau propriul ceainic și cu toate informațiile necesare – cunoștințe despre tehnici, materiale, instrumentar, dar și furnizori, ca să îți creezi acasă propriile seturi de obiecte ceramice.

3. Nu știm dacă ai aflat, dar tricotatul este din nou cool. Poate îți amintești cum bunica împletea diverse obiecte pentru garderoba proprie sau pentru casă cât era iarna de lungă și mai mult ca sigur ai încurcat și tu câteva gheme în acea vreme. Dincolo de utilitatea imediată a acestei activități, femeile care odinioară împleteau se mai bucurau de ceva prețios: de timp în tihnă, cu gândurile lor, făcând ceva fără mare efort și care le aducea satisfacție. De aceea, îți recomandăm și ție să fugi de acasă pentru două weekenduri la cursul susținut de Erika Popliceanu pentru Creative Learning.

La cursul Textil: Design de obiect vei deprinde mai mult decât tehnicile de tricotat și croșetat care stau la baza împletiturilor din fire textile. Vei învăța să creezi obiecte de design contemporane, accesorii delicate și cu un ușor aer nostalgic, care vor da o nouă dimensiune spațiului vostru de locuit. Și te vei deconecta. Sună bine, nu?

4. Dacă vrei să scapi din zona desenelor colorate cu creta pe asfalt și să-ți faci intrarea în domeniul graphic design-ului sau chiar să-ți sedimentezi cunoștințele acumulate deja, cursul de Graphic Design este cel mai nimerit. Dacă jobul tău presupune să dai feedback pe creații vizuale sau te gândești să pornești pe drumul designului grafic, atunci rezervă-ți un weekend în care să înveți ce să faci și ce să nu faci în acest domeniu fascinant.

Graphic designerul  Alexe Popescu are o abordare inedită, neconvențională a cursului. Te învață să fii creativ și să creezi compoziții coerente, cu mesaj și impact, folosind minimum de mijloace: forme geometrice, o selecție limitată de fonturi, culori etc. Iar spre inspirație ai la dispoziție pe toată perioada cursului o minibibliotecă de Graphic Design dedicată.

“Consumăm zilnic enorm de mult design grafic, iar în România avem de-a face cu un bazar vizual plin de exemple negative. Criteriile de evaluare a graphic designului sunt utile oricui, fie că produce sau foloseşte designul. În final, eşti ceea ce alegi.”, spune designerul Alexe Popescu, trainerul cursului.

„Păi, bun”, ai să spui. „Ai prezentat cele patru cursuri despre care ai vorbit la începutul acestui articol, dar în titlu sunt menționate 5”. Așa este, și îți povestesc imediat și despre acest al cincilea curs Creative Learning care este însă din altă sferă decât cele despre care tocmai am vorbit.

5. Îți prezentăm cursul de Nutriție și Wellbeing. La sfârșitul său nu pleci acasă cu un obiect, ci cu o serie de reguli care să îți facă viața mai ușoară, dar și familia mai sănătoasă. Consideră-l drept un prim pas spre un stil de viață sănătos, în care vei integra alimentația în stilul de viață și o vei armoniza cu toate domeniile vieții tale.

Trainerul acestui curs este Larisa Petrini, Corporate Wellbeing Strategist, Health Coach certificat de Institute for Integrative Nutrition din New York. Ea te va învăța ce este adevărat și ce este fals din preconcepțiile noastre legate de hrana sănătoasă, cum să gestionezi stresul mai bine – iar mamele sunt campioane la adunat surse de stres -, cum să obții mai multă energie și vitalitate și îți va oferi și câteva instrumente la îndemână în viața de zi cu zi precum idei de meniuri rapide și sănătoase. Yum!

Brusc, parcă primăvara se anunță mai activă și mai veselă decât până acum, nu? Să adăugăm că toate cursurile au loc într-un spațiu desingish și vin însoțite de cafea și bunătăți. Iar cei de la Creative Learning au fost de-a lungul timpului martori la nenumărate prietenii care s-au legat pe loc, între cursanții lor. Ai, iată, o groază de motive să îți rezervi și tu un loc la cursurile lor.

Și încă un motiv simpatic: dacă te înscrii la adresa de email [email protected] cu codul „TDM” primești 10% reducere la oricare dintre cursurile pe care le alegi.

Pentru detalii, îi găsești pe cei de la Creative Learning la adresele următoare:

[email protected]
Tel.: 0721 98 44 67
www.creativelearning.ro
Facebook Creative Learning

Fotografii: Dedi Grigoroiu, Creative Learning, Casamania

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa