Trei reguli care vor face viața mai ușoară oricărei mame

Veronica Guzun, redactor

Așa cum un bebeluș nu vine pe lume cu instrucțiuni de folosire la pachet, la fel nici mamele nu primesc un ghid de comportament care să le simplifice răspunsul la întrebarea ce planează mereu deasupra capului lor ”sunt oare o mamă bună?”. De aceea, mamele își setează propriile ”reguli”. Noi am selectat trei sugerate de Melissa Bowers, o mamă care scrie la Mother.ly.

1. O mamă trebuie să aibă în minte mereu binele copilului

Cu siguranță că v-ați gândit la această regulă. Mereu facem alegeri cu gândul la acest aspect: mâncare sănătoasă și echilibrată, oră potrivită de somn, activități și jocuri de dezvoltare, etc. O parte dintre aceste alegeri sunt evidente – nu poți lăsa copilul să mănânce toată punga cu bomboane odată, sau mergem cu copilul la baie să se spele pe mâini după ce s-a jucat cu un animal pe stradă.
Alte decizii sunt mai greu de luat pentru că nu sunt atât de evidente. Totuși luăm și acele hotărâri cu gândul că vor fi în beneficiul copilului.
Și, într-adevăr, sunt momente când alegem în funcție de ceea ce ne face viața mai ușoară. Mai puțin stres, înseamnă că mama e mai fericită, iar o mama fericită este, cu siguranță, spre binele copilului.

2. Fără perfecționisme

Spunem adesea copiilor ”Nu e nimic grav. Cu toții greșim câteodată”. E timpul să ne spunem și nouă însene același lucru. Indulgența față de propria persoană ajută să ne relaxăm. Oricât de bune ar fi intențiile noastre, niciodată nu vom reuși să luăm decizia corectă mereu. Se întâmplă să greșim și să ne dăm seama imediat sau să greșim și să vedem rezultatul după luni sau chiar ani. Această perspectivă sperie orice părinte și, de fapt, orice adult. Se poate întâmpla să facem alegeri greșite pentru pentru noi.Acest lucru însă nu are cum să ne țină departe de orice decizie. Pentru că, știți vorba aceea: ”mai bine regret ce am făcut decât ce n-am făcut”. Așadar, curaj, să luăm decizii, poate și greșite, înseamnă să-ne trăim viața.

3. Suntem mai mult decât mame!

Ca mame, ajungem să ne definim doar astfel, când de fapt aceasta reprezintă doar o parte (consistentă) din viețile noastre. Există în acest ”tort” și felii mai subțiri despre care e bine să nu uităm. Un bilet la teatru, un abonament la sală, o vizită la coafor, un hobby – pot aduce strălucire în ochii mamei și, cum spuneam, o mama fericită înseamnă un mare avantaj pentru binele copilului.
Să ne bucurăm de fiecare felie din tort, cu aromele și texturile lui. Vom respira mai ușurate!

Și mamele se confruntă cu anxietatea de separare. Cum să o depășești, fără să o transmiți copilului

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa