Top 10 cântece de Crăciun care încă nu ne enervează

Adriana Moscu
cantece-de-craciun-totul-despre-mame

Le-ai ascultat de multe ori, dar niciodată nu te-ai săturat de aceste cântece de Crăciun

În fiecare an, încep să ascult colinde prin octombrie, înainte să înceapă nebunia mediatică și să îmi doresc să ascult orice, mai puțin colinde. Însă caceste cântece de Crăciun de mai jos îmi par la fel de proaspete, oricât de mult le-aș asculta. Și par că nu se demodează niciodată:

1. „Last Christmas” – Wham!

Pentru că îți aduce aminte de adolescență, de primele întâlniri, de primele dulci suferințe din dragoste, de zilele care acum par atât de îndepărtate și care te fac să te întrebi, ironic, ce vedeai la băiatul acela și de ce te făcea să suferi atât de tare. Noroc că totul a trecut de mult!

2. „Must Be Santa” – Bob Dylan

E un cântec relativ recent, lansat de Bob Dylan în 2009, alert și vesel, care face parte din albumul “Christmas In The Heart”, ale cărui încasări din vânzări au fost donate prin intermediul unor acțiuni caritabile.

3. „Santa Baby” – Eartha Kitt

Este, probabil, unul dintre cele mai senzuale cântece de Crăciun din toate timpurile! Vocea inconfundabilă, dulce, a negresei Eartha Kitt a rămas la fel de sexy din 1953, anul în care a fost lansat acest evergreen de sezon, și până în prezent.

4. „Jingle Bell Rock” – Bobby Helms

Deși s-a auzit pentru prima oară la radio în 1957, “Jingle Bell Rock” încă se mai afla în topuri la începutul anilor ’60. Este și azi nelipsit din orice playlist de Crăciun care se respectă, pentru că de la primele acorduri, uiți și de sarmale, și de cozonaci și începi să țopăi până se aud, din depărtare, clopoțeii de la sania Moșului.

5. „Wonderful Christmas Time” – Paul McCartney

McCartney este maestrul cântecelor pop potrivite pentru orice ocazie. Nu există cântec compus de Sir Paul care să nu te binedispună pe loc, indiferent de cauza tristeții tale. Deși e ușor de reținut și melodios ca o poezie, cântecul acesta n-o să-ți răsune obsesiv și deranjant în cap, pentru că acordurile nu sunt deloc repetitive.

6. „Driving Home for Christmas” – Chris Rea

Nicio altă melodie de sezon nu mi se pare mai potrivită pentru a calma spiritele atunci când te-ai blocat în trafic, în drum spre achiziționarea cadourilor sau spre casa părintească. Te face să uiți de ce te-ai enervat și să visezi până când semaforul se face iar verde. Și poate chiar mai mult, așa că să nu te mire dacă te trezește vreun claxon din reverie!

7. „Baby, It’s Cold Outside” – Dean Martin

De câte ori împodobesc bradul, am grijă să ascult și melodia asta, interpretată de Dean Martin în 1959, la 15 ani după lansarea versiunii originale. De fiecare dată când o aud, mă gândesc cât suntem de norocoși toți cei care avem un acoperiș deasupra capului și motive de sărbătorit.

8. „Happy Xmas (War Is Over)” – John Lennon & Yoko Ono

Spiritul pacifist al lui Lennon nu putea să ocolească momente atât de festive, precum Crăciunul și Anul Nou. Este un cântec euforic, senzațional, iar corul de copii din fundal este menit să înmoaie și cele mai înghețate inimi, chiar și pe ale soldaților, căci acest cântec a fost compus la finalul războiului din Vietnam.

9. „White Christmas” – Bing Crosby

Ca și Crosby, și noi visăm zilele acestea la un Crăciun alb, cu multă zăpadă, ca acelea din copilărie, dar până atunci, ne bucurăm de soarele care strălucește atât de generos pe cer. Și de vocea caldă a legendarului bariton american.

10. „All I Want For Christmas Is You” – Mariah Carey

Îmbrăcată în crăciuniță, Mariah este absolut adorabilă în videoclipul acestui cântec lansat în 1994. Ritmul său vesel este molipsitor și te face să îți dai seama că tot ce ai nevoie pentru un Crăciun reușit este să-i ai aproape pe cei dragi.

Citeşte şi:
25 de cântece de leagăn
8 alternative adorabile la bradul de Crăciun
25 de cântece celebre din filmele pentru copii

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa