Sunt mamă și am nevoie de o pauză!

Iulia Mirică
pauza

Este atât de ușor pentru mămici să uite că și ele sunt oameni și, ca atare, merită câte o pauză ocazională. Deși sarcinile de zi cu zi sunt grele, nu acesta este motivul oboselii. Ci, de fapt, adevărata problemă este că aceste sarcini nu se termină niciodată, scrie scarymommy.com.

Blogger-ița Constance Hall notează toate problemele pe care le întâmpină mămicile în fiecare zi și arată de ce acestea merită o pauză: pentru că știu că ce s-a întâmplat cu o zi înainte se va întâmpla din nou.

Rutina, bat-o vina!

Ea spune că mămicile nu au nevoie de o pauză din cauza celor 7 ture de vase de spălat pe care le au într-o zi. Sau din cauza grămezilor de haine pe care cei mici le răscolesc imediat ce le-ai aranjat. Sau din cauza nopților în care nu apuci să dormi nici măcar jumătate de oră. Și nici măcar din cauza petei de cafea pe care nu o observi pe rochie înainte de a ieși din casa. Mămicile au nevoie de pauze din cauza agitației.

Pentru că știi că mâine vor fi încă 7 grămezi de vase. Pentru că știi că în seara asta, mâine seară și în fiecare noapte din viitorul previzibil nu vei avea parte de prea mult somn. Pentru că știi că mâine, dacă nu va exista cafea pe rochia ta, poate că vor exista urmele unde și-a șters cel mic nasul pe tine.

Ești prea concentrată fii cea mai bună mamă

Mămicile au nevoie de pauze, astfel încât să poată fi mame corespunzător. Să iubească în mod corespunzător. Să trăiască în mod corespunzător. Iar Hall are perfectă dreptate. Pauzele tale s-ar putea să vină sub diferite forme. Cititul unei cărți, o oră la sală sau o excursie în natură. Dacă nu iei o pauză, s-ar putea să-ți schimbi comportamentul, fără a-ți da seama, față de toată familia. Din fericire, partenerul tău și copiii sunt acolo să-ți aducă aminte că trebuie să mai spui stop treburilor, spre binele tuturor.

Când copiii sunt mici, s-ar putea să fii prea concentrată pe a fi cea mai bună mamă și să uiți că exiști și tu, având grijă de toți ceilalți înafară de tine. Însă nu ar trebui să-ți fie frică să spui că ai nevoie de puțină liniște. Fiecare mamă are nevoie de o pauză. Și, uneori, are nevoie și de cineva care să-i amintească exact de ce.

Tu cum reușești să te relaxezi cel mai bine și să ignori puțin toată treaba pe care o ai?

Nu știi cum reușesc alte femei să le facă pe toate? Citește ”Dacă eu am reușit, poți și tu” de Laura Vanderkam și află care este secretul. Cartea este disponibilă AICI.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa