Să ridice mâna care dintre voi s-a săturat de rutina de mămică!

Alexandra Irimiea
rutina

  Rutina de mămică te poate scoate din minți uneori. Voi ce faceți când vă plictisiți?

  Să fii mamă este cel mai frumos dar de la viață. Știu asta și o simt pe pielea mea, dar uneori îmi vine să-mi pun pantofiorii mei roșii de Dorothy și să mă duc să explorez lumi necunoscute, altele decât același Kansas.

  Noi, oamenii, ne simțim bine ori de câte ori facem ceva nou, așa că rutina asta, pe care o respirăm zilnic, poate să ne omoare spiritul.

  Ne sculăm frumușel de dimineață, avem câteva minute pentru noi atunci când suntem la toaletă: WC, spălat pe față, spălat pe dinți, iar apoi ne apucăm de treabă. Fie plecăm la serviciu, fie facem treburi gospodărești. Am putea oare să nu facem asta?

  În loc să dăm cu mătura, să spălăm vasele sau să băgăm conștiincioase rufe în mașina de spălat, ce-ar fi să ne luăm jacheta pe noi, cheile în buzunar și s-o tulim.

  Unde? Nu știu, poate ne ducem la cofetărie să mâncăm înghețata aia care ne place. Mmm… acum am poftă de înghețată de tiramisu, pepene galben și stafide cu rom. Sau poate dăm o tură de bulevard, așa de dimineață, să admirăm roua pe iarbă. Ori facem o vizită bunicilor, cine e norocos încă să mai aibă așa ceva!

  Nu zic să ne luăm lumea-n cap pentru că știu că nu avem cum, deși, mărturisesc că am avut impulsuri de a mă sui într-un tren doar ca să văd marea, s-o salut cu tălpile mele pe nisipul rece de la răsărit. Însă eram în gară pentru a mă duce să lucrez, așa că mi-am luat ideea, mi-am îndesat-o mai bine-n cap și am înghițit în sec.

  Hai să furăm o oră și pentru noi. 1/24

  Știu că e imposibil să mai facem astfel de nebunii acum. Suntem mame și cea mai dragă ființă de pe Pământ depinde de noi, nu putem s-o abandonăm așa, chiar și pentru o zi. Dar hai s-o mai dăm încolo de rutină! Hai să furăm o oră și pentru noi. Ce e o oră din 24?

  Hai să ne aducem aminte că e frumos să trăiești. Acum, până nu murim! Dacă nu facem asta pentru noi, ce-l învățăm oare pe copilul de lângă noi: că viața e plictisitoare și plină de responsabilități, că e de rahat uneori (a se citi de multe ori), că avem bani în mână doar pentru a-i da mai departe pe lucruri care nu ne aduc nicio satisfacție: chirie, facturi, rate? Că viața e o rutină? Că n-avem cum să facem și ce vrem noi, din când în când?

  Eu una nu vreau asta! M-am săturat de toată rutina de mămică unde fiecare „azi” seamănă cu „ieri”. Viața nu e așa! Noi ne-o facem așa!

  Dacă vrem, putem și să ne bucurăm de ea, în ciuda tuturor necazurilor și responsabilităților! În ciuda tuturor lucrurilor care o mamă trebuie să le facă zilnic. Uite așa, fix în ciuda rutinei închin un pahar de cacao cu lapte și vă doresc o zi a naibii de frumoasă! Ba nu frumoasă, EXTRAORDINARĂ să fie! Eu una am de gând să mi-o fac singură, că știu sigur că n-o să-mi pice în poală.

  P.S: Și vă rog să respectați sensul cuvântului extraordinar: care este cu totul deosebit, care iese din comun; neobișnuit, nemaipomenit, formidabil, excepțional, cum spune DEX-ul. Puteți să faceți „nebunia” asta planificat. Lăsați cu cineva copiii pentru o oră și, gata, ați rezolvat. Sau, dacă nu aveți cum, puteți să-i luați și pe ei, totul numai să mai schimbați ceva. Chiar dacă pare imposibil și nu aveți ajutorul nimănui, am încredere că puteți „coace” o soluție. Asta, bineînțeles, dacă și voi, ca mine, v-ați săturat de toată rutina de mămică.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa