”Prizonieră” în brațele copilului. Ce avem noi, mămicile, în comun cu Dana Rogoz

Alexandra Irimiea
Dana Rogoz

Poate nu ai celebritatea de care se bucură Dana Rogoz, dar tu, mamico, ca și mine, ai ceva în comun cu ea: felul în care copilul tău îți demonstrează, în fiecare noapte, că te iubește până la cer și înapoi.

Un live scurt pe Facebook, de mai puțin de un minut, a devenit viral printre mămici. 95.000 de vizualizări în mai puțin de 24 de ore plus zeci de share-uri, like-uri și comentarii. Oare ce-ar fi putut transmite Dana Rogoz de ne-a atras atenția tuturor?

Ei bine, tânăra mămică a făcut un live în timp ce îl culca pe băiețelul ei Vladuț, de doi ani și jumătate. Mai precis, a filmat cum a rămas ”prizonieră” în brațele lui, fără vreo șansă de scăpare atâta timp cât micuțul era încă treaz.

Dana Rogoz tot încearcă să se furișeze de lângă băiețelul ei

Cele aproape 60 de secunde sunt absolut încântătoare și te fac să te uiți la ele de mai multe ori. Vlăduț nu vrea, cu niciun chip, s-o lase pe mămica lui să plece de lângă el, așa că își pune tacticos mânuțele în jurul gâtului ei. Și orice încercare de evadare eșuează! Superb momentul!

Aceste gest este, de fapt, o formă de attachment parenting, despre care vorbește pe larg și Mayim Bialik, actriță americană și doctor în neuroștiințe care a ales să își crească și educe copiii în acest spirit. Cartea ei În brațele mele și dincolo de ele”pe care o poți comanda AICI, este oglinda fidelă a ceea ce înseamnă să crești copii cu blândețe, îmbrățișări și dragoste.

Dar ideea este că toată această aventură nu i se întâmplă doar Danei, ci e universală. De câte ori nu ai pățit și tu asta – să vrei să te furișezi din pat, după ce a adormit și să nu te lase?

Imediat după ce a postat acest video, zeci de mămici au reacționat pe Facebook cu comentarii de genul „Și noi pățim la fel”. Ele s-au regăsit în această întâmplare și au simțit nevoia să împărtășească și experiența lor, lucru care demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că dragostea dintre o mamă și copilul ei nu are margini.

Tu și copilul tău, dormind împreună

După ce au văzut filmulețul de mai sus, multe mămici au reacționat nu doar în cuvinte, ci și în fotografii. Ele au pus poze asemănătoare, cu cei mici dormind aproape de ele, ținându-le… ”prizoniere”.

Și eu cu Iusti avem astfel de poze, când dormea atât de aproape de mine încât nu puteam să plec din pat. Uneori, chiar dacă amoțeam, nici nu voiam să-mi schimb poziția, de teamă să nu-l scol. Iar fotografia de mai jos am făcut-o de dimineață, când m-am trezit cu mânuțele lui Iusti în jurul gâtului meu.

dormind

Aceste momente dulci pe care le trăiești doar tu cu copilul tău sunt de neprețuit. Atunci simți ce înseamnă dragostea adevărată, simți că ești întreg, iar sufletul tău abundă de liniște, pace interioară și stare de bine. Acest ”prizonierat” este tot ce poți avea mai bun pe lume și nimic nu se compară cu el!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa