Poze cu copiii, la primul săniuş

Raluca Manea
sanius-totul-despre-mame

  Nu ţin minte când mi-a crescut al treilea ochi, acela care clipeşte şi întregistrează amintirea. Poate că atunci când am început să scriu pe blog, poate că mai târziu, când s-a născut Cati. Amintirile cu ea au căpătat valoare de aur. Cert este că magicul aparat de fotografiat nu lipseşte de la nici un eveniment important din familie. Ce e acela un eveniment important? Hmmm… cam toate sunt!

  Ne-am trezit de dimineaţă într-o splendoare de alb! Chiar şi cerul griuliu se contopea cu zăpada, lăsând impresia unui vast Winterland. Foişorului îi crescuse o căciulă pufoasă, curtea devenise de poveste, căci neaua asta prietenoasă acoperise toate “grămăjoarele de bucurii” pe care căţelul a învăţat să le facă, în sfârşit, în iarbă.

  Nici n-am apucat să mă ridic din pat când a sărit peste mine copilul cel mare, să-i dau echipamentul de săniuş… ACUM!

  Până ne-am sculat cu toţii şi i-am hrănit pe cei mici, el deja făcuse din zăpadă copilul lui Wilhelm Tell, cu ochi de nuca şi măr în cap, nenumărate curse cu căţelul în sanie, iar de pe geam îl vedeam cum îngroapă săniuţa în zăpadă, cu o lopata mare şi grea. Dacă-ar da la lopata şi zăpada de pe trotuare când o fi nevoie…

  După micul dejun i-am înfofolit şi pe cei doi mai mici în câte cinci straturi, ultimul fiind de fâş gros, să aibă şi ei parte de experienţa primului săniuş.

  – Stai să facem poze!, am strigat eu la domnul soţ.

  sanius-totul-despre-mameO expresie uşor terifiată i-a traversat chipul. Ştia el cum arată şedinţele foto la noi acasă! Dar mai ştia că odată pronunţat cuvântul “poze”, e mai bine să între în horă şi să joace repede, că nu scapă fără.

  A scos repede şi a doua săniuţă din garaj, aceea de bebe, care a servit muuulte generaţii de copii. L-a cuibărit acolo  pe bebeluş, care, fascinat de zăpadă, uitase să protesteze în primele minute.
  – Dacă poze vrei, să aduc şi căţelul! spuse el, alergând după Allegria. Şi căţelul trebuie să se obişnuiască cu pasiunile familiei!

  Am făcut imediat un trenuleţ din cele două sănii, la care am înhămat căţeluşa. Pe Cati i-am plasat-o  în braţe băiatului mai mare. Încotoşmănată ca o ceapă, poate va sta liniştită pentru şedinţa foto.

  Am sărit  în faţă lor, pe alee şi am scos aparatul din buzunar. În entuziasmul momentului, apucasem să îmi iau doar un hanorac peste pijama. Ce şosete, ce ghete? Eram desculţă în zăpadă, având în picioare doar o pereche de şlapi  fragili, cu găurele.

  Apăs repede pe buton, şi prind câteva poze în care li se vede faţă tuturor.
  Dar nu e de-ajuns! Ce fain ar fi să zi zâmbească! Fac ca toate animalele de la fermă, poate-poate  Cati mă va gratula cu un surâs şăgalnic. Se uită la mine doar căţeluşa, puţin mirată. Nici nu vreau să-mi imaginez ce-or fi gândit vecinii.

  Cati  decide că avut de-ajuns, şi se întinde pe spate, turtindu-l pe frate-sau.  Săniuţa porneşte la vale. Cu un strigat de alarmă şi un reflex pe care credeam că nu-l am, opresc sania cu piciorul, exact înainte să prindă căţelul sub ea.

  “Ce-i prea mult e prea mult!” îşi spune în gând Allegria, hotărâtă să părăsească scenă accidentului.

  Bebeluşul îşi revine din uimire şi îşi da seama că pe el nimeni nu l-a plimbat încă cu săniuţă. Ce atâtea poze? Se pune pe un bocet de jale turbat.
  Nu-i totul roz în Winterland…Pardon, adică alb.

  Cât au avut răbdare pentru şediţa foto? Mai puţin de zece minute.

  E bun şi-aşa… Am câteva poze care, cu puţină atenţie, pot deveni bune de păstrat. Adică bune şi de Facebook, evident!

  Facem rearanjamente de trupe cât ai zice peşte. Bag arma crimei în buzunar şi iau bebeluşul la săniuş, măcar câteva ture, până nu îmi îngheaţă de tot inelarul de la piciorul drept. Apoi în săniuţa de bebe o îngrămădim pe Cati, care se bucură fantastic de senzaţia alunecării pe zăpadă, de aerul rece care îi vibrează pe obraji, de oxigenul tare de afară. După câteva ture e şi ea gata să între în casă.

  Rămâne doar cel mare să îngheţe bine pe săniuţă cu volan, pentru că se va răsplăti imediat cu o baie fierbinte.

  Eu? Happy. Încă nişte poze albe strânse cu grijă în fototeca-visterie.

  Citește și:
  4 sfaturi pentru poze bune
  Noile imagini cu Prinţesa Charlotte topesc inimile publicului
  Cele mai frumoase 8 poze cu copii celebri

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa