Drew Barrymore și parentingul în izolare: Luptele duse de mame sunt ca trase la indigo, indiferent unde se află sau cine sunt!

Veronica Guzun, redactor
drew barrymore cu copiii

Confruntate cu o multitudine de roluri într-un spațiu unic, noi, mamele, ne-am trezit în situația de a găsi rapid soluții pentru a ne gestiona emoțiile și a ne descurca și cu nevoile celorlalți membri ai familiei. Pare o luptă pe care o ducem singure, fiecare în spațiul propriu, dar de fapt este o luptă identică pentru toate mamele, oriunde în lume, oricât de celebre ar fi. Despre provocările zilnice pe timp de izolare, ca mamă a doi copii de vârstă școlară, a povestitit actrița și femeia de afaceri Drew Barrymore într-un interviu video pentru Today Show citat de mother.ly.

Noul coronavirus nu este nou doar pentru sistemul nostru imunitar, efectele lui sunt noi și pentru sistemul nostru emoțional. Luptele duse de mame sunt ca trase la indigo, indiferent unde se află acestea sau cine sunt. Actrița Drew Barrymore a descris într-un interviu drumul lung parcurs de ea de la ”mă descurc, pot să-i fac față” către ”plâng în fiecare zi, toată ziua” la ”nu există zile bune și zile rele, ci ore bune și ore rele, … dar mărșeluiesc în armata optimismului și caut noi recruți” și a reușit să pună în cuvinte multe dintre gândurile și emoțiile mamelor în aceste zile.

Mă descurc, pot să fac față

Stările emoționale prin care a trecut actrița seamănă cu cele prin care trecem toate în aceste zile de incertitudine. Sunt asemeni unui duș alternativ, când rece, când fierbinte, ba panică, ba optimism. ”În prima săptămână am fost pur și simplu paralizată, nu am vrut să particip în social media, dar am început să scriu pe blog. Există o vorbă: ”nesiguranța e zgomotoasă, increderea e tăcută” și în acea primă săptămână îmi croiam drumul spre încredere. Pentru că nu știam cum să acționez și cum să reacționez în fața a ceva nou, necunoscut și înfricoșător. De aceea am simțit că a scrie pe blog era un mod excelent pentru mine de a comunica, era mai liniștit si mai grațios decât să fiu prezentă pe social media” – povestește actrița.

 

View this post on Instagram

 

Thank you @zannarassi for asking me and @flowerbeauty to be a part of this! Thank you @savannahguthrie and @todayshow for helping us get the word out about #TheBeautyUnited – providing crucial PPE to hotspot areas. Help us reach our goal! Link in bio to learn more about this program I am proud to be a part of. @TheBeautyUnited #FrontLineRespondersFund

A post shared by Drew Barrymore (@drewbarrymore) on

Printre primele ei postări pe blog este un text despre un acut atac de panică, asemenea unui ”boxer campion la categoria grea”, prin care a trecut la începutul pandemiei.  O stare care a paralizat-o în mijloc de drum, pe șosea, cu fetițele ei în mașină. Atât de puternic încât a avut nevoie să oprească o mașină și să roage o persoană necunoscută să-i conducă mașina pentru că ea nu se simțea în stare. Și, poate că nu am trăit atât de ”spectaculos” emoțional începutul pandemiei, dar cu siguranță nu ne este străină senzația de înghețare, mai ales la început, când fiecare caz nou, anunțat de autorități, ne dădea fiori.

Tot în prima săptămână Drew Barrymore a căutat să găsească o rutină cu cele două fiice, Olive de șapte ani și Frankie de cinci ani. ”Ne-am jucat șotronul, jocuri de masă, am făcut mici experimente științifice, și alte lucruri inventive”. Această experiență i-a dat curaj că se descurcă și că poate face față noii situații. Dar…

Am plâns în fiecare zi

Când a început școala, tot echilibrul a zburat pe geam. ”Am plans in fiecare zi” – își amintește Barrymore (n.r. în perioada 7-14 martie copiii în Statele Unite au vacanța de primăvară, iar din data de 16 martie o mare parte dintre școlile din SUA s-au închis pe o perioadă nedetermiată din cauza noului coronavirus). Pentru ea, să fie și mamă, și îngrijitoare, și învățătoare a fost cea mai dificilă misiune din viață.

”Și mă gândeam, oh, Doamne, cum se descurcă învățătorii care sunt și părinți. Oare supraviețuiesc pentru că au posibilitatea să plece și lucreaze cu alți copii? Nici nu  mă gândeam că voi avea nevoie să respect și să apreciez profesorii mai mult decât deja o făceam”. Și de această dată actrița a pus în cuvinte sentimentele noastre de recunoștință și apreciere pentru învățători, pe care i-am văzut într-o nouă lumină de când ”școala de acasă” s-a transformat brusc dintr-o excentricitate într-o realitate.

Mărșeluiesc în armata optimismului și caut noi recruți

Când a devenit clar pentru toți că vom fi multă vreme o ”singură Mărie cu foarte multe pălării”, am făcut pace cu ideea de a jongla chiar și cinci roluri diferite într-o singură oră.

Am atins acel stadiu al acceptării despre care a povestit și Drew Barrymore în interviul său. ”Nu un soi de hippie care spune: ”omule, pur și simplu trebuie să fii fericit!”. Fericirea e o luptă pe care o duc în fiecare zi, este un lucru care cere disciplină. Mărșeluiesc în armata optimismului și caut recruți, dar sunt și foarte realistă în această privință. Este direcția în care îmi îndrept compasul, zilnic, este fi Steaua Nordului pentru mine. Și în fiecare zi acele busolei se mișcă, iar eu încerc de fiaecare dată și mai mult, cu mai multă energie să-mi păstrez cursul. Asta aleg eu, căci până la urmă ce altceva ne rămâne să facem?” – și-a încheiat discursul mama a doi copii, actrița și femeia de afaceri Drew Barrymore.

Deci da! Ce ne mai rămâne să facem decât să ne înrolăm în această armată a lui ”totul va fi bine” pentru a da un exemplu de vulnerabilitate dar și de curaj copiilor noștri, pentru a ne păstra direcția și pentru a face față noii zile pline de necunoscut.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa