Micile minciuni pe care ți le permiți când ai un copil

Iulia Mirică
minciuni mame

  Îți amintești de vremurile în care mergeai la petreceri târât de prieteni? Dar de cele în care șeful îți dădea sarcini suplimentare, peste program, și nu puteai să le refuzi? Ei bine, odată ce ai un copil, ai motivul sau, uneori, pretextul, de a nu mai da curs acestor rugăminți.

  Tu, dragă mămică, ești un erou. Iar copilul tău este scuza perfectă. Doar să ai un copil reprezintă scuză perfectă pentru a scăpa de ieșiri cu colegii, petreceri de burlăcițe și, partea cea mai bună, este că în 98% dintre cazuri nici nu trebuie să minți. Iar pentru celelalte două procente din timp în care îl folosești pe cel mic ca țap ispășitor, nu te va trage nimeni la răspundere.

  Iată câteva beneficii secrete ale existenței unui copil în viața ta:

  Mersul devreme la birou – ”Știi cât de greu este să mă despart de cel mic dimineața la grădiniță?”

  Statul peste program – ”Scuze, se închide grădinița”.

  Curățenia în casă – ”Aspiratorul întrerupe somnul de prânz al celui mic”.

  Evenimentele altor copii – ”Am deja așa ceva și le prefer pe cele ale copilului meu”.

  Nunțile la distanță – ”Te aștepți să zbor cu avionul, cu un copil de 2 ani, după care să găsesc o dădacă să stea cu cel mic la hotel, cât timp particip la recepția la care au voie doar adulții?”

  Conversațiile cu colegii – ”Scuze, nu mai pot sta să asist la o conversație despre maratonul de 45 de minute al prietenului tău. Chiar trebuie să părăsesc biroul în exact 8 ore”.

  Concertele în aer liber – ori va fi prea frig ori prea cald. Niciodată nu este suficient de bine pentru a merge cu cel mic.

  Petrecerile de tip cocktail – ”Vezi tu, ar trebui să întârzii, pentru că ora de culcare a copilului este 19:30, iar dacă nu adoarme din prima trebuie să îi citim povestea preferată de trei ori înainte de a merge la culcare, se face deja ora 21:00, fiind prea întuneric pentru copil să adoarmă singur, trebuie să îmi schimb rochia șifonată. Da, nu prea am cum să ajung…”

  Dar folosește înțelept beneficiile secrete pe care le ai, pentru că, din momentul în care prichindelul începe să vorbească, s-ar putea să te dea de gol.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa