Care sunt medicii la care ar trebui să meargă periodic o femeie?

Magda Popescu
medicii la care ar trebui să meargă periodic o femeie

  Care sunt medicii la care ar trebui să meargă periodic o femeie? Fie că își dorește o sarcină, sau doar un control preventiv, ginecologul este cel mai vizitat doctor. Mai sunt, însă, câțiva specialiști pe la care ar trebui să treacă anual o femeie pentru a-și menține sănătatea.

  Pentru că este mai bine să prevenim decât să tratăm, orice femeie trebuie să meargă anual la un control medical general. O consultație de rutină poate descoperi o afecțiune în fază incipientă, tratamentul fiind în acest caz ușor și eficient.

  Motivele consultațiilor medicale se schimbă foarte mult în diferite perioade ale vieții. Este foarte bine să mergi la medic cu o serie de întrebări legate de simptomele sau temerile pe care le ai. Astfel, îi poți da și medicului o mână de ajutor în ceea ce privește analizele medicale pe care le recomandă pentru un consult complet.

  Vizita la ginecolog, necesară o dată pe an

  Chiar dacă nu este o sarcină în plan imediat sau chiar dacă ai născut, o vizită la ginecolog o dată pe an este necesară. Colegiul American de Obstetrica și Ginecologie recomandă ca femeile tinere să facă prima vizită unui medic ginecolog între vârstele de 13 și 15 ani. Anual, ginecologul vă poate efectua un examen Papanicolau sau examen pelvian, precum și orice alte teste de care este nevoie.

  Un obstetrician este un medic specializat în sarcină și primirea nașterilor. Majoritatea obstetricienilor sunt, de asemenea, ginecologi. Unii obstetricieni oferă doar îngrijiri medicale femeilor gravide. Obstetricianul vă va ghida în întregul proces de sarcină. De asemenea, vă va ajuta să gestionați orice complicații legate de sarcină.

  La control cu pielea, mai ales înaintea sezonului estival

  Pielea suferă modficări în fiecare etapă a vieții, la femei de cele de mai multe ori cauzate de schimbările hormonale. Unul dintre medicii la care ar trebui să meargă periodic o femeie este dermatologul. Un consult dermatologic este binevenit, mai ales atunci când sunt probleme vizibile pe piele, cum ar fi eczeme, acnee, piele uscată.Tot dermatologii tratează și problemele legate de păr și unghii și vă pot sfătui în legătură cu o protecție solară eficientă.

  Stomatologul, unul dintre medicii la care ar trebui să meargă periodic o femeie

  Știm cu toții că dinții sănătoși nu înseamnă doar pastă și periuță. Vizitele periodice la stomatolog ajută la prevenirea cariilor, iar un periaj profesional curăță eficient dantura.

  Nu ocoli stomatologul. Din cauza schimbărilor hormonale, dantura unei femei este predispusă la afecțiuni. O dată la șase luni, este nevoie să ajungi în cabinetul lui pentru un consult amănunțit.

  Medicul de familie și istoricul medical

  Medicul de familie este medicul care te sfătuiește către ce specialist să mergi când ai o problemă. Pentru analize uzuale de sânge, valori ale tensiunii sau sfaturi și recomandări în cazul în cazul bolilor comune, cum ar fi răcelile și infecțiile minore, este cel mai indicat specialist.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa