Mama face cumpărături

TOTUL DESPRE MAME
Mama la cumparaturi Totul despre mame

Mama la cumparaturi Totul despre mameSau cum reușește totuși o mamă să se întoarcă acasă cu un ruj, nu (tot) cu o pijama cu Iron Man

Dacă ați face o scurtă istorie a fiecărui card de fidelitate din portofelul vostru câte povești ar ieși? Mai jos citiți povestea unui card de fidelitate (al câtelea?) care i-a adus posesoarei un gloss și un mascara (mda, și un șampon de copii). Deh, posesoarea e mămică, ați ghicit!
 

Două de la benzinării, două de la librării, unul de la un magazin de mobilă și decorațiuni, patru de la farmacii, unul de la un magazin cu articole sportive, unul de la un magazin de haine, două de la supermarketuri, unul de la un magazin alimentar, unul de la un petshop și trei carduri bancare – acesta e recensământul micilor dreptunghiuri din plastic colorat care îmi burdușesc mie zilnic portofelul. Cântărind bine cardurile în mână și amestecându-le ca pe niște cărți de joc miniaturale, am reflectat, surprinsă, la prezența atâtor carduri de farmacie în geanta mea (aflate detașat în vârful listei): patru! Concluzia ar fi evidentă: în ultimii ani cel mai des am călcat pragul farmaciilor.

 

Hmm… Nu e pe deplin adevărat, cel mai des am cumpărat mâncare, benzină, articole de menaj și tot felul de necesități pentru copil, însă lăsând acest coș zilnic deoparte (ignorând în mod deliberat jucăriile din el, care sunt o discuție lungă și aparte), e clar că pașii m-au purtat destul de des și în acele locuri luminoase și antiseptice ale pierzaniei, care îmi dau mereu o stare de bine, fără nicio mustrare de conștiință pentru cheltuirea banilor. E și normal, de acolo cumpăr mereu lucruri de care CHIAR AVEM NEVOIE. Hotărând să îmi scutur haina de „mamă responsabilă, dar dependentă de rețete și produse farmaceutice pentru familia ei”, am băgat cardurile de farma-fidelitate mai la dos, le-am scos pe cele de haine și librărie în față și mi-am programat o ședință de shopping – cam pe fugă, între două ședințe de la job.

 

Am descins în mall, echipată doar cu o poșetă în care am înghesuit cu greu portofelul meu doldora de carduri de fidelitate, am sprintat pe lângă două farmacii atractive și m-am trezit chiar în fața unui magazin de haine pentru copii, care anunța cu buline divers colorate reduceri de 30, 50 și chiar, chiar 70 la sută! Nu, nu mă voi întoarce acasă iarăși cu vreo pereche de teniși cu pirați sau pijamale cu Iron Man! Așa fac de fiecare dată: plec să îmi iau sandale sau jeanși și mă întorc cu haine pentru copil. Am îndepărtat aproape fluturând din mână acest gând, hotărâtă să intru în primul magazin de femei să cheltuiesc niște bani și pentru mine. M-am ținut de cuvânt și primul magazin a fost unul cu articole de frumusețe. Foarte bine, e cazul să îmi împrospătez trusa cu cosmetice. Ia sa vedem, aș avea nevoie de mascara și poate și un ruj nou…

 

Vă pot ajuta cu ceva? m-a salvat o voce suavă din nebuloasa în care mă scufundam lent, populată cu flacoane și tot felul de recipiente colorate și frumos mirositoare.

 

Sigur, aș dori un ruj sau un gloss, o nuanță mai naturală, i-am replicat sigură pe mine domnișoarei cu contur verde perfect la pleoape.

 

Doriți un ruj cremos cu aspect mat sau lucios, cum sunt acestea care se mențin mai mult pe buze, sau un gloss cu efect de mărire, cum avem aici? Le puteți testa, a adăugat ea repede, văzându-mi privirea buimacă. 

 

Primeam deja mai multe informații și amănunte de câte eram în stare să procesez. Mă simțeam în urmă rău de tot cu inovațiile cosmetice, și, cu suspiciune, m-am apucat să testez niște produse. Parcă puneam pentru prima dată mâna pe așa ceva, și sub supravegherea expertă a Domnișoarei Contur Verde mi-am dat seama cât contează să testezi un produs înainte de a-l cumpăra, chiar dacă e un pic intimidant să faci asta acolo în magazin, de față cu lume străină. (Inițial am reușit să îmi depășesc conturul gurii cu un ruj, apoi m-am frecat energic cu șervețelul până mi-am înroșit în mod natural buzele.) De ce n-am făcut asta până acum? Ah, știu, nu am avut timp. De obicei îmi cumpăr produse cosmetice din farmacie, care mi se lipesc de mână în drum spre (sau chiar la) casa de marcat, sau cel mai des îmi comand on-line, chiar dacă diferența dintre culoarea de pe ecran și cea reală e destul de descurajantă.

 

Până la urmă m-am hotărât asupra unui gloss foarte hidratant, și puțin mai încrezătoare am cerut informații și despre tipurile de mascara.

 

Avem mai multe tipuri, în funcție de modelul de perie: pentru efect de gene dese e un aplicator extra-volum, apoi pentru gene lungi avem un aplicator care separă și definește fiecare geană, apoi pentru intensificarea volumului și efect de gene false avem acest model…

 

Urmăream fascinată descrierea amănunțită a tinerei de aproape jumătate din vârsta mea, studiind cu atenție fiecare perie, testându-le pe ochi diferiți, și gândindu-mă că niciodată nu am acordat o așa mare importanță tipului de aplicator și totuși uite Dom’le, chiar sunt diferențe foarte mari de aspect.

 

Vă mai pot ajuta cu ceva? m-a întrebat Domnișoara Contur Perfect, în timp ce îmi strecura cele două produse în coșuleț.

 

Astăzi nu, mulțumesc! i-am răspuns cu ochii pe ceas. Totuși, lipsea ceva. Aveți și produse pentru copii?

 

Da, doar pentru copii peste trei ani.

 

Perfect. Îmi aduceți și un șampon pentru păr, vă rog?

 

Peste încă două minute mă aflam la casă, mulțumită de cumpărăturile făcute și fără nicio mustrare de conștiință, cu gândul la ședința la care trebuia să ajung în jumătate de oră, când…

 

Vă putem oferi un card de fidelitate? Aveți discount-uri, beneficiați de anumite promoții și puteți acumula puncte.

 

Sigur, de ce nu? îi răspund tinerei de la casă, zâmbind unui gând numai de mine știut.

 

 

Mama Venus ne-a povestit aici atât de frumos despre corpurile mamelor!

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa