Eşti o mamă epuizată, dar nu vrei să recunoşti? Iată 5 semne care-ţi dau de gândit!

Raluca Dumitrică
mama-epuizata-totul-despre-mame

Uneori, în viața ta de mamă apar anumite semne și semnale care ar trebui să-ți dea de gândit. Ba chiar să te facă să mai încetinești ritmul alert al activității de zi cu zi. Vestea bună e ca toate acestea sunt un indice al faptului că poți fi și tu o mamă epuizată ce are nevoie nu doar de o pauză! Ci și de o porție zdravănă de râs, pentru destindere maximă!

1. Te demachiezi cu acetonă

Dap, been there, done that, cum s-ar spune. La întoarcerea acasă după o zi lungă şi grea, în loc să folosesc demachiantul delicat pentru îndepărtarea rimelului, am turnat generos pe discheta de bumbac un lichid transparent şi pişcăcios intitulat acetonă. Impactul cu ochiul a fost unic, iar senzaţia de arsură m-a răscolit până la ceafă. Nu ştiu exact cum de am ajuns să fac aşa o boroboaţă. Cert e ca de atunci acetona stă într-un alt raft din baie, ca să nu avem vorbe. Şi, dacă vă întrebați, nu, sticluţele celor două nu semănau niciun pic!

2. Îi rogi pe copii când vin de la şcoală să se spele pe mâini şi să se dezbrace de pijama

Exact, atunci când intră copiii în casă după ce se termină ziua de şcoală îi rogi frumos să nu uite să facă un drum pe la baie, să se spele pe mâini, şi să se dezbrace de pijama. Păi da, normal! Că doar n-o să-i rogi să se îmbrace în pijama, ci să se dezbrace de pijama, nu?

3. Vrei să schimbi programele de la televizor cu telecomanda de la aerul condiţionat

Ohooo, asta mi s-a întâmplat de mai multe ori decât degetele de la o mână. Iar cel mai hazos lucru a fost că de fiecare dată perseveram în a apasă cu forţa toate butoanele de la telecomanda aerului condiţionat, până când renunţam şi căutam ajutor.

-Ştie cineva de ce nu merge telecomanda asta? Poate nu mai are baterii? Unde sunt bateriile? Mă ajută cineva, vă roooog?

4. Încerci să descui uşa casei cu cheia de la maşină sau de la căsuţa poştală

Iar asta se întâmplă cel mai adesea când pe umăr ai geanta ta cea voluminoasă, în mână ţii câteva sacoşe de cumpărături, pline ochi, unul sau doua ghiozdane şi sacul cu echipament de înot al copiilor. Simți greutatea bagajelor, dar mâna nu se oprește și încearcă să dibuiască bine de tot gaura cheii, ca să intrați, cu toții, în casă. Și, pentru că ușa tot nu se descuie, când e seară, te ajuţi şi de lanternă de la telefon sa vezi exact unde e problema. Ba faci toate manevrele mai mult sau mai puţin delicate pe care le cunoști, doar, doar se deschide odată uşa asta!

5. Ești o mamă epuizată, dacă pleci de acasă aranjată bine, dar în papuci

Mda. Am făcut-o şi pe asta. Eram îmbrăcată la patru ace, într-o rochie, bineînţeles, fardată atent şi parfumată, cu plicul cel elegant la subraţ, dar încălţată cu perechea mea comodă de papuci. Da, papuci care în acest caz aveau fix forma şi rolul încălţămintei confortabile de casă. Deci nu erau, aşa cum am auzit că se obişnuieşte să se spună în Ardeal, orice fel de încălţări. În niciun caz de exterior!

Dacă ți s-a părut util acest articol despre cum e să fii o mamă epuizată, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa