A pierdut 14 sarcini, a apelat la o mamă surogat și apoi a rămas însărcinată cu gemeni

Cristina Călin, redactor-șef
însărcinată cu gemeni
Viitoarea mămică este de părere că relaxarea a făcut posibilă sarcina naturală cu gemeni

  Rosanna Davison, în vârstă de 36 de ani, a pierdut 14 sarcini după care a hotărât să apeleze la o mamă surogat pentru a avea un copil. La aproape un an de la acest eveniment a aflat că a rămas însărcinată pe cale naturală, deși niciun medic nu i-a dat vreo șansă să poată purta sarcina.

  ”Mi s-a spus că nu voi mai putea să duc o sarcină la capăt din cauza unor disfuncționalități ale sistemului imunitar care nu și-au găsit rezolvarea în ciuda numeroaselor tratamente. Faptul că am rămas însărcinată în mod natural și cu gemeni este un noroc extraordinar și un vis care ni s-a împlinit”, a povestit femeia.

  Rosanna este fiica cântărețului irlandez Chris de Burg. În 2003 a fost aleasă Miss Irlanda, iar în același an a fost desemnată Miss World.

  Medicii nu pot explica cum a rămas femeia însărcinată cu gemeni

  Rosanna spune într-o postare pe Instagram că nici măcar medicii nu au o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat. ”Am descoperit că sunt însărcinată după prima lună de carantină din cauza COVID-19. În toată perioada cât am fost acasă am fost mult mai relaxată decât am fost în ultimii ani. M-am bucurat de liniște cu familia, în ciuda tuturor necazurilor care se întâmplau în lume. Poate că stresul unei vieți agitate a făcut diferența”, a explicat top-modelul.

  ”Uneori, se întâmplă și miracole când vine vorba de sarcini și aceastea apar în modul cel mai neașteptat și mai magic. Toți cei care își doresc un copil ar trebui să nu cedeze niciodată”, și-a îndemnat Rosanna fanii.

  Când și-a dat seama că este însărcinată a mers la medic fără prea mare entuziasm, știind prin ce experiențe dramatice a trecut. La prima ecografie medicul a auzit o bătaie de inimă, iar la următoarea încă una.

  După ce s-a străduit atât de mult să rămână însărcinată, Rosanna a evitat să le dea vestea cunoscuților. Nici chiar mamei ei nu i-a spus nimic pentru că s-a temut să nu îi frângă din nou inima. L-a ferit și pe tatăl ei de o nouă decepție, mai ales că, spune fostul top model, Chris de Burg a fost alături de ea de fiecare dată când a pierdut o sarcină și nu ar fi vrut să îl facă să sufere iar. A ales să împărtășească vestea familiei și fanilor când a trecut de prima jumătate a perioadei de sarcină, deși era atât de fericită încât și-ar fi strigat peste tot bucuria.

  Au dorit să fie spirjin și pentru alte familii care se luptă cu infertilitatea

  Rosanna Davison va naște în noiembrie 2020 gemeni identici, ambii băieți. Ea și soțul ei mai au o fetiță, Sophia, care în curând va împlini un an. Înainte de a o avea pe Sophia, femeia a pierdut 14 sarcini. După multe tratamente nereușite, cuplul a luat decizia de a deveni părinți folosindu-se de o mamă surogat. Deși a fost foarte fericită să aibă fetița, Rosanna a povestit că pentru ea și soțul ei, Wes Quirke a fost ”o experiență plină de singurătate, devastatoare și înspăimântătoare”.

  Top modelul a ales să vorbească public despre problemele ei de fertilitate pentru a le face și pe alte femei să nu se simtă singure pe acest drum, uneori plin de dezamăgiri, al conceperii unui copil: „Sper ca prin destăinuirile pe care eu și soțul meu le facem despre greutățile întâmpinate din dorința de a deveni părinți să le dăm curaj și încredere celor care suferă la fel ca noi. Vrem să le dăm putere celor care se simt singuri, îndurerați, cei care resimt infertilitatea ca pe o traumă. Trebuie să vă deschideți inima și să vorbiți despre asta cu prietenii apropiați, cu rudele pentru că în felul acesta faceți mai ușor procesul de vindecare.”

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa