Însărcinată și mamă singură – ghid de supraviețuire în 7 pași

Alexandra Irimiea

Cele 9 luni de sarcină aduc momente speciale în viața oricărei femei, dar să fii însărcinată și mamă singură nu este o combinație ușor de digerat.

Nu toate femeile au alături un partener iubitor și de încredere, pe care se pot sprijini în perioada sarcinii. Dar indiferent care este motivul pentru care acum ești însărcinată și mamă singură nu trebuie să lași emoțiile negative să te cuprindă. Da, vor veni momente când totul ți se va părea prea greu de înfruntat. Da, vor veni momente când vei fi tristă, când îți vei dori să nu mai fi singură. Când hormonii își vor face de cap și atunci îți va fi util acest ghid de supraviețuire, alcătuit de cei de la parents.com. Vei fi mamă și meriți să te bucuri de puiul de om care crește în tine.

1. Înconjoară-te de familie și prieteni

Poate că ești o mamă singură, dar nu uita că nu ești singură pe lume. În aceste momente speciale pentru tine, ai nevoie să fii împreună cu cei dragi. Așa că înconjoară-te de familie și prieteni. Ei te vor ajuta să treci peste zilele lungi și grele.

2. Ai încredere în tine

Să fii mamă singură nu-i ușor, dar nici imposibil. Chiar dacă tatăl copilului ți-a spus clar că nu vrea să facă parte din viața ta și a copilului, nu te deznădăjdui. Poți să-l crești și singură. Ai încredere în tine că ești capabilă să-i oferi tot ce e mai bun. Fă-ți un plan de viață pentru voi doi. Iubește-l! O să reușești!

3. Nu ezita să accepți ajutor

Ești însărcinată și mamă singură, așa că vor fi situații când vei avea nevoie de ajutor. Nu ezita să-l accepți, mai ales că oamenii dragi ție vor să-ți fie alături. Să fii puternică nu înseamnă că trebuie să faci totul de una singură. Doar știi vorba: E nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil. Articolul continuă mai jos:

4. Ia cele mai bune decizii pentru tine, nu pentru alții

O vorbă înțeleaptă spune “Carpe diem”. Trăiește clipa și trăiește-ți viața! Nu uita că TU ai fost cea care a luat decizia de a face un copil, chiar dacă tatăl lui a dispărut din peisaj. Așa că nu-i mai lăsa pe ceilalți să te judece sau să te îndrume în direcții care nu-ți sunt confortabile. E viața ta, corpul tău și ai dreptul să iei cele mai bune decizii pentru tine, nu pentru alții.

5. Ia-ți cea mai bună prietenă cu tine la ecografii

Momentul în care-ți vezi pentru prima oară bebelușul în burtică este cel mai frumos și cel mai emoționant din toată perioada sarcinii. Este un moment pe care-l aștepți cu bucurie, dar totodată este dificil să fii singură. Chiar dacă nu ai un partener alături, ia-ți cea mai bună prietenă cu tine atunci când faci ecografie. Așa n-o să te mai simți singură atunci când vei dori să împărtășești această bucurie imensă.

6. Fă-ți timp pentru activități care să te scape de stres

Stresul poate face ca perioada sarcinii să fie și mai dificilă, mai ales atunci când ești mamă singură. Și nu-ți dăunează doar ție, ci și fătului. De aceea, atunci când simți că ești prea stresată, fă-ți timp pentru activități care să te mai relaxeze. Poți să meditezi sau să citești o carte, ori poți să faci exerciții ușoare care te eliberează de stres.

7. Ia-ți câteva ședințe la psiholog

Să fii însărcinată și mamă singură te poate lăsa cu tot felul de gânduri negre și emoții negative. Atunci când simți că prietenii și familia nu sunt de ajuns, când mintea îți umblă tot timpul prin tot felul de scenarii oribile legate de viața ta și că pur și simplu nu mai poți, apelează la experți. Nu trebuie să-ți fie rușine să te duci la psiholog. Ba dimpotrivă! El te poate ajuta să înțelegi mai bine situația în care ești și te poate îndruma astfel încât să gestionezi cât mai bine toată această perioadă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa