Haine noi, vremuri noi: de Paști, mama ne croșeta după modele din Neckerman, eu dau click și le primesc la ușă

Theodora Fintescu, redactor

Când eram mică, singurele momente când mă îmbrăcam în haine noi erau de Paști și la început de an școlar. În rest, purtam ce rămânea de la verișoarele mai mari sau de la fetele prietenilor de familie. Nu mi se părea nimic deosebit, nu-mi amintesc să fi avut prietene care excelau la capitolul modă, pe de o parte pentru că haine frumoase nu prea se găseau, pe de altă parte pentru că, pe atunci, copiii erau mai preocupați să sară coarda, elasticul, să se dea în leagăn ”peste cap” și să se joace ”de-a Nadia” la bara de bătut covoare din spatele blocului.

De Paști, însă, lucrurile stăteau altfel. Am prins o bună bucată de copilărie în comunism, când mersul la biserică era un moment discret, dar și în democrație, când nimeni nu se mai ferea să-și arate credința. Și înainte, și după, în familia noastră, sărbătoarea Paștelui însemna mers la biserică, de la mic la mare, în haine noi.

Era simbolul purificării, al unui nou început, al renașterii, și îl marcam cum se cuvine, așa că mama ne pregătea ținuta cu 1- 2 luni înainte. Pe vremea aceea, startul în modă era dat de revista nemțească Neckermann, care m-a fascinat dintotdeauna. Foi subțiri, mirosul de tipografie, imagini colorate, femei, bărbați și copii superbi, blonzi fără excepție…vă amintiți?

Ce făcea mama într-o lună, eu fac în 10 minute

Mama lua modele de acolo și se punea pe croșetat. Rochiță și paltonaș pentru mine, bluză pentru ea, costumaș pentru fratele meu. Dura mai bine de o lună să le facă pe toate, lucra mai mult noaptea și, ba îi ieșea, ba nu-i ieșea modelul, așa încât, uneori, ce croșeta noaptea strica dimineața, când proba pe noi și nu ieșea bine.

Mi-am amintit de toate acestea în weekend, când am pregătit și eu garderoba copiilor pentru sărbătoarea de Paște. Ceea ce făcea săraca mama într-o lună, eu am rezolvat în 10 minute, îmbrăcată în pijamale și sorbind din cafea. De câțiva ani, de când a lansat Carrefour opțiunea de a cumpăra haine online, nu mă mai complic cu plimbarea prin magazine. Nici măcar pentru hainele TEX din colecția de Paște.

Colecțiile TEX sunt disponibile în magazinele Carrefour și online pe carrefour.ro/TEX. Mie mi-e cel mai simplu să le iau online, pentru că și-au dovedit deja calitatea și, la o adică, dacă nu le sunt bune, fac rapid retur. După comandă, nu am așteptat niciodată mai mult de 48 de ore să-mi ajungă produsele acasă. Și ceea ce îmi place și mai mult este că fac economii.

Găsesc în permanență promoții, pe care, de multe ori, le primesc și direct într-un newsletter personalizat pentru copiii mei, la care m-am abonat direct de pe carrefour.ro. Ca să nu plătesc transport, eu comand de minimum 150 de lei, iar de multe ori, cu suma aceasta iau un set complet de haine și încălțăminte pentru un copil. Și, pentru că merit, pun în coșul virtual ceva și pentru mine, fie că e sărbătoare și trebuie să mă înnoiesc, fie că…pur și simplu. Ca orice femeie.

 

Colectiile TEX sunt disponibile în magazinele Carrefour și online pe carrefour.ro/TEX

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa