Feminitatea, arma ta cea mai de preţ!

Psiholog Florentina Dumitru
feminitate

Relaţia cu ţine însăţi e cea mai importantă relaţie din viaţa ta! Oferă-ţi timpul şi şansa de a o consolida. Dacă tu nu vei fi fericită şi împlinită, cum vei mai putea altfel să-i iubeşti necondiţionat pe cei dragi şi să te dăruieşti lor în întregime?

Eşti soţie, eşti mama şi angajată cu normă întreagă atât la serviciu cât şi acasă. Dar, femeie mai ai timp să fii? Mai simţi feminitatea ca atuul tău cel mai de preţ?

Îţi aminteşti cine erai când ai pornit în această călătorie? Sau nici nu mai contează acum?

Dacă ai răspuns ezitând la aceste întrebări sau dacă răspunsul tău a fost unul negativ, atunci trebuie să citeşti în continuare aceste câteva rânduri.

Azi eşti mama lui Matei, Andrei, Maria sau Sofia. Azi eşti soţia, partenera de viaţă a soţului tău şi colega drăguţă, dar veşnic obosită de la serviciu. Azi eşti încă copilul părinţilor tăi şi prietena devotată dar cam distantă a Ioanei, cea mai bună prietenă a ta. Azi nu mai ai timp decât să fii altcineva decât ceea ce ai fost odinioară.

Aproape că ţi-ai pierdut identitatea

Dacă mă înşel, înseamnă că tu eşti încă în pas cu moda, ai văzut cel puţin 2-3 filme săptămânal, mergi la coafor destul de des şi chiar te întâlneşti cu fetele la o şuetă în week-end.

Dacă, însă, am dreptate înseamnă că eşti că eşti la curent cu tot ce ţine în materie de creştere şi dezvoltare a copiilor, cu cele mai bune, sănătoase dar mai rapide moduri de a pregăti cina, cunoşti toţi supereroii sau prinţesele după caz şi cele mai funny locuri de joacă din oraşul tău.

Ai avea nevoie de-o pauză, de-o fărâmă de linişte, să te desprinzi un pic de realitatea ta care e una frumoasă fiindcă eşti împlinită prin viaţa pe care o ai. “Meseria” de mamă aduce cea mai mare satisfacţie, satisfacţia supremă. Dar…unde sunt zilele când umblai pe străzi fără să-ţi fie teamă că timpul trece fără rost, unde sunt nopţile când te uitai la seriale până la 3 dimineaţa, unde sunt petrecerile cu amicii tăi ce ţineau până în zori, unde sunt momentele tale de relaxare, concediile liniştite ziua şi animate noaptea, întâlnirile cu soţul tău…bărbatul acela de la început, uşor timid, atent, mereu aranjat şi gata să te impresioneze cu gesturi deosebite? Azi ţi-e dor să mai flirtezi, să mai simţi fluturi în stomac, ţi-e dor de aerul acela ce-ţi dăruia energia ta feminină, tandreţea, fineţea ta de femeie. Cu asta l-ai cucerit atunci pe soţul tău, pe tatăl copiilor tăi. Îţi rezervai timp să te priveşti în oglindă de câteva ori pe zi, îţi aranjai părul mereu diferit, te machiai discret şi porneai cu zâmbetul pe buze la întâlnirea aceea îndelung aşteptată. V-aţi promis multe lucruri la începuturi….azi nimic nu mai e la fel.

Azi nu îţi mai permiţi să fii slabă, sensibilă sau feminină. Azi trebuie să alergi spre grădiniţă cu viteza vântului, să faci cumpărături rapid şi să conduci ca un bărbat fiindcă ai ora de dans sportiv la 5 după-amiază. Nu, nu pentru tine, ci pentru micuţa ta.

La tine ai renunţat de mult. Iubirea necondiţionată pentru ei, soţul, copilul, părinţii tăi…îţi e  îndeajuns cât să nu mai simţi în suflet niciun gol. Nu mai e loc pentru nimic.

…Din când în când pe fereastră intră un aer cald, suav…e aerul libertăţii…aduce cu el feminitatea ta, arma ta cea mai de preţ.

Feminitatea nu este un rol impus. Eşti femeia care împlineşte toate aceste roluri diferite şi o face cu succesul pe care ar putea fi invidios orice bărbat. Înseamnă că eşti în armonie cu toate aceste roluri fiindcă ai dat dovadă de blândeţe, compasiune şi chiar iubire de sine. Ai o forţă a ta care te împinge cu uşurinţă spre mai departe. Aşa sunt femeile… fluide şi flexibile.

Viaţa ta s-a schimbat în ultimii ani. Ţi-ai dat însă răgaz să te gândeşti la asta? Nu, nu ai pierdut nimic..dimpotrivă… eşti mai puternică, mai frumoasă şi mult mai inteligentă. Esenţa ta stă însă ascunsă în spatele grijilor, în spatele cotidianului, în acest cerc vicios din care te îndemn să ieşi doar pentru a-ţi acorda un moment, câteva minute din zi DOAR PENTRU TINE!

Și tu ești importantă

Ai energie creatoare suficientă să naşti proiecte grandioase dă-ţi timp şi priveşte în interiorul tău! Pune-ţi întrebările potrivite, fii blandă cu ţine, respectă-te, bucură-te, fii autentică, admira-te, fii umană şi naturală, distanţează-te de frică şi trăieşte iubirea şi această etapă din viaţa ta pe îndelete!

Sunt momente unice cu care nu tei vei mai întâlni. Dacă te simţi copleşită fă-ţi un jurnal unde să-ţi observi emoţiile, dacă ai fost rănită dă-ţi timp să te vindeci, învaţă să spui adevărul, să-l accepţi, dacă eşti singură cu puiul tău aminteşte-ţi de tine cea dinaninte de căsătorie…priveşte singurătatea ca pe ceva nou, proaspăt fiindcă tu eşti lumină şi iubire pentru cei din jurul tău, fiindcă tu eşti FEMEIE şi arma ta secretă e FEMINITATEA născută din putere şi vulnerabilitate în acelaşi timp.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa