De ce urăsc părinții vizitele la pediatru?

Iulia Mirică
copii la doctor

Vizitele la pediatru fac parte din viața oricărui părinte. Unii caută pe Google ce ar putea avea piticul lor, însă nu este soluția cea mai bună, bineînțeles. Sfatul unui medic este recomandarea perfectă pentru sănătatea copilului tău, scrie  scarymommy.com.

Vizitele la pediatru includ și anumite neplăceri pentru părinți. Iată care sunt acestea!

1. Costurile suplimentare surpriză

Stai la recepție și verifici programarea copilului tău. Persoana de la recepție te întreabă lucruri standard, dacă ți s-a schimbat adresa, datele copilului etc. Și, inevitabil, aruncă bomba. Îți spune că mai ai 200 de lei de achitat de data trecută și dacă vrei să te ocupi astăzi de acest lucru. Plătești, dar te întrebi în sinea ta cum de nu știai de aceste costuri suplimentare.

2. Lucrurile pe care nu ți le amintești

Formulare și iar formulare. Atât de multe întrebări la care nu poți răspunde. Îți aduci aminte multe informații de bază, precum ziua de naștere a copilului, greutatea lui, dar unele întrebări te bagă în ceață complet. Când a început să meargă cel mic fără ajutor, de exemplu. Iar vârsta lui de acum este de 11 ani.

3. Camera de așteptare plină de germeni

Nu contează la ce oră este programarea ta, petreci mult timp în camera de așteptare. Copilul care stă în stânga ta tușește. Iar cel din partea cealaltă ține o pungă, semn că e pe cale să verse. Un altul pare a avea febră și stă sprijinit de mama sa. Îți pare rău pentru ei, dar nu te poți abține să te gândești că toate aceste bacterii și toți virușii s-ar putea să-ți infecteze copilul. Câteodată, ai vrea să-i pui o mască și să-l bagi într-o cadă cu dezinfectant.

4. Copiii spun lucruri jenante

Atunci când sunt bebeluși și nu pot vorbi în numele lor, este ușor să pari a fi un părinte model. Da, urmăm o dietă echilibrată. Nu, nu stăm prea mult timp în fața ecranelor. Dar când cresc destul de mult pentru a răspunde singuri întrebărilor doctorilor, ai grijă. Vor începe să spună lucruri de genul: “Mami spune că murăturile sunt legume” sau “M-am uitat la Frozen de trei ori la rând”. Iar doctorul se va uita către tine nu chiar cu privirea pe care ți-o dorești.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa