De ce nu ar trebui să rămâi singură după divorţ

intalnire

Cred că este important să aștepți o perioadă după divorț pentru a te vindeca, pentru că oamenii, dar mai ales femeile au nevoie să se acomodeze schimbărilor ce intervin după o separare: problemele financiare, mutatul, grija copiilor și atenția excesivă pe care trebuie să le-o acorzi. Practic, divorțul este o moarte de mai multe feluri: pierirea speranțelor, a viselor și a simplei idei de a-ți petrece restul vieții cu persoana care credeai că înseamnă totul pentru tine. Altfel spus, este nevoie de timp pentru a depăși această perioadă de doliu.

Specialiștii spun că este recomandat să aștepți un an, timp în care trebuie să-ți faci ordine în viață, să te regăsești, să schimbi anumite lucruri care nu-ți plac, dar mai ales să știi ce să cauți la următorul partener. Cu toate astea, dacă lași prea mult timp să treacă, întâlnirile vor fi din ce în ce mai dificile!

Iată de ce nu ar trebui să rămâi prea mult timp singură după divorț:

1. Te obișnuiești să fii singură: la început ți se va părea straniu să faci totul singură, însă dacă aștepți prea mult te vei obișnui și există riscul să înceapă să-ți placă. De fapt, o să-ți placă ideea de a nu face compromisuri când vrei să alegi restaurantul la care să mănânci, o să-ți placă să nu fii nevoită niciodată să dai explicații, o să-ți placă ideea că poți sta în pijamale toată ziua, fără să mai fie nevoie să te aranjezi sau să fii sexy pentru cineva.

2. Devii indecisă: atunci când ieși dintr-o relație în care erai obișnuită cu confortul și siguranța unei relații, există posibilitatea ca frica să te ia de mână. Frica să mergi la o întâlnire, frica de replici proaste din baruri, frica de întâlniri eșuate și lista poate continua. Să mergi la o întâlnire și să nu mai fii familiarizată cu regulile (pe care le știai pe dinafară în urmă cu câțiva ani) poate fi înfricoșător. Unde mai pui că acum poate este și un copil la mijloc la care trebuie să ajungi repede?

3. Îți dai seama că nu ai nevoie de un nou iubit: prima senzație pe care o vei avea după divorț va fi îngrozitoare! Vei crede că nu poți face nimic de una singură: de la mașina pe care trebuie să o duci în service până la becul pe care trebuie să-l schimbi atunci când se arde. De nevoie le vei face singură, deci la un moment dat te vei întreba de ce să mai ai nevoie de un bărbat în casă? Bine ar fi să nu lași prea mult timp să treacă, în fond, oamenii nu sunt făcuți pentru a trăi singuri și dacă tot avem posibilitatea asta, de ce să nu profităm? Lângă persoana potrivită, bineînțeles.

4. Începi să te gândești că nu mai este loc pentru altă persoană în viața ta: la un moment dat, când te vei obișnui cu confortul de a locui singură, vei deveni egoistă. De ce să-ți împarți dulapul cu altcineva? Sau patul? Sau de ce să gătești pentru mai multe persoane? Cu cât lași mai mult timp să treacă, cu atât vei învăța să-ți umpli timpul cu job-ul, copiii sau hobby-urile tale.

5. Te obișnuiești cu propriile obiceiuri: dacă înainte de divorț poate că nu concepeai să faci toate lucrurile de una singură, acum ai o ordine bine stabilită și parcă nu ai vrea să vină cineva din afară care să-ți dea peste cap toate obiceiurile.

Dar știi ce? Chiar dacă ai trecut printr-un divorț și trebuie să-ți crești copiii singură, ai dreptul să fii fericită. Iar fericirea nu vine pur și simplu, trebuie să-i permiți să-și facă loc în viața ta. Copiii vor crește și vor avea viața lor, așa că nu lăsa timpul să treacă pe lângă tine! Dă-ți voie să fii fericită. Din nou.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa