De ce iubim mamele care înjură?

Adriana Moscu
mamele care injura totul despre mame

Prea des, înjurăturile din toate limbile au de-a face cu mamele. De aceea, să ne fie scuzat, dar noi găsim circumstanțe atenuante mamelor care înjură. Ba chiar ne sunt simpatice!

N-a trecut mult până când fetele mele m-au auzit înjurând. Asta-s eu: ce-i în gușă, și-n căpușă! Ba, Ioana mea a trecut, la 13 ani, la un alt nivel: înjură atât de spumos în engleză, încât zici că este limba ei nativă! Nu știu dacă vă dezamăgesc, dar eu nu pot să mă supăr pe mamele care înjură: sunt femei care nu se sfiesc să spună pe șleau ce gândesc, atunci când niciun alt argument nu mai e de folos în rezolvarea unei situații. Și vă mai spun un secret: știu sigur că și tăticii apreciază o mamă cu un limbaj mai colorat!

Iată alte motive pentru care iubim mamele care înjură:

Și înainte de a vorbi despre mame, să discutăm și despre copiii care înjură: De ce înjură copiii…

Mamele care înjură îți spun în față ce gândesc

Sunt mame sincere în orice circumstanță, chiar și cu propriii copii. Și acum pe bune, e mai sănătos să înjuri din când în când decât să acumulezi o mare de frustrări abținându-te la nesfârșit să-ți spui părerea.

Mamelor care înjură nu le pasă ce cred alții

Ai zice, la prima vedere, că e puțin nepoliticos să înjuri. Eu cred, din nou, că e foarte sănătos. Nu poți să-ți trăiești mereu viața după ce zic unii sau ce fac alții. E viața ta și dreptul tău să ți-o construiești după bunul plac. Așa că dacă ești dezaprobată când îl îmbraci prea subțire pe cel mic după unele gusturi ori nu îl culci după-amiaza poți să tragi o înjurătură sănătoasă și să mergi mai departe fără resentimente!

Mamele care înjură nu acceptă nedreptăți

Mamele care înjură nu suportă să fie nedreptățite. Cu atât mai mult ai grijă dacă te iei de copilul lor în mod gratuit! Cineva i-a luat locul puștiului la coada la înghețată? Vai și-amar de el și de tot neamul lui! Poți s-o judeci? Eu nu! 

Mamele care înjură sunt mame creative

Psihologul Richard Stephens a publicat în revista “NeuroReport,” un studiu potrivit căruia persoanele care înjură des sunt mult mai creative ca acelea care se abțin. Probabil că te-ai mirat și tu de ce cuvinte îți ies pe gură când înjuri și de cât de creativă poți fi în astfel de momente!

Mamele care înjură nu fac pe mironisițele

Ai întâlnit și tu prin parcuri sau pe la ședințele cu părinții acele mame care încearcă din răsputeri să salveze aparențele, dar se vede de la o poștă că nu sunt niște mironosițe? Ei bine, mamele care înjură sunt destul de sincere. Ce spun, aia fac. Sunt mai autentice și își învață copilul lecția sincerității: să spună ce vrea, să facă ce-și dorește și să trăiască după cum îl duce capul. Desigur, cu amendamentul că prin comportamentul său nu trebuie să aibă de suferit nici el, nici restul lumii!

Mamele care înjură știu să destindă atmosfera

Mamele care au gura mai slobodă știu să facă haz de necaz, să se ia peste picior, când situația o cere, să nu se ia prea în serios nici pe ele, nici situațiile limită. O mamă veselă este o binecuvântare pentru copilul său, care se va simți în largul lui acasă și va avea șanse sporite să își urmeze visurile și curajul de a fi el însuși.

Mamele care înjură fac mai bine față neprevăzutului

Tocmai prin faptul că văd jumătatea plină a paharului, mamele care înjură se așteaptă, în același timp, ca viața să le ia prin surprindere uneori. De aceea, pentru că nu trăiesc sub un clopot de sticlă, un copil se va putea baza întotdeauna la greu pe luciditatea și sfaturile pertinenete ale unei astfel de mame. Plus că, o înjurătură la momentul potrivit poate face suferința să treacă mult mai repede!

Tu ai înjurat vreodată ca să te descarci? Te-ai simțit vinovată sau, dimpotrivă, te-ai simțit mai bine?

La naiba, nu uita să ne dai un like pe Facebook, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa