Dar soţul tău ce reacţie a avut?

TOTUL DESPRE MAME

  Ce au spus viitorii tați atunci când au aflat că sunt… viitori tați

  După ce am discutat despre cum am aflat noi că vom deveni mame, a venit vremea să discutăm și despre tați. Ce reacție au avut ei la aflarea veștii? Apropo, știai că există bărbați care își țin în portofel testele de sarcină care au anunțat nașterea copiilor lor? Sau că alți bărbați lăcrimează de fericire atunci când soțiile lor sunt îngrijorate că le întârzie ciclul menstrual, iar alții sunt la zi cu zilele fertile ale partenerei lor în speranța că o vor putea convinge să facă un copil?

  Ei bine da, acești bărbați nu sunt personaje de telenovelă, ci sunt bărbați reali. Sunt bărbații de lângă noi pe care de-abia așteptăm să îi bârfim, fie că s-au dovedit temători că berea de altădată se duce pe apa sâmbetei și că ieșirile cu băieții vor fi mutate în parc sau la locurile de joacă, fie că au plâns de fericire.

  Tații anunțați prin telefon

  Andrada: E foarte amuzant cum l-am anunțat… În timp ce fumam jumătate de pachet de țigări îl sunam să vină acasă. Mă tot amâna. Eu îmi făcusem planuri să fac o surpriză cu testul. Ei bine, după ore de așteptare și amânare i-am trimis un mesaj scurt: „Boule, o sa avem un copil.” În 30 de minute a fost acasă.

  Sorina: La primul copil l-am sunat, i-am zis „două liniuțe” și i-am trântit receptorul. Era într-o luni, eram ambii la serviciu. El nu reușea să înțeleagă despre ce e vorba. La al doilea copil i-am trimis poza testului pe mail, el tot nu o primea, am băgat și un mms, la care îmi răspunde, prin sms, că era la prânz cu șeful, și-mi zice: „Și ce ai tu de zis despre situația asta?”

  Cristina: Pe al meu prima dată l-am anunțat la telefon, trezindu-l din somn, sec: „Cosmin, sunt însărcinată”. Eram prea șocată și eu ca să fiu mai diplomată. Eram la mama la Ploiești, suspectată de toate cele, numai de sarcină nu. Reacția lui a fost asta (mi-a zis-o apoi): s-a ridicat brusc în picioare, a început să-și tragă haine pe el în timp ce vorbea cu mine la telefon și a „zburat” 60 de km (București-Ploiești) spre mine fără să anunțe la serviciu. Mi-a zis că tot drumul îi venea în minte reclama aia la nu știu ce suc cu: „Să-i lăsăm să se mai cunoască. S-au cunoscut deja, o sa avem un nepoțeeeel!” Reacția mea la ce a făcut el a fost și mai și. Am început să-l cert că a venit la mine în loc să meargă la serviciu, mai aveam puțin și-l dădeam afară din casă. La a doua sarcină s-a prins el că-s gravidă și s-a și dus să-mi ia test. După ce a văzut liniuțele a zis „Oops, we did it again!”

  Tații Toma necredinciosul

  Raluca: Al meu soț a crezut că al doilea test de sarcină este de la prima noastră fetiță. Era foarte relaxat până s-a prins că e vorba de un al doilea copil. După ce și-a revenit din primul șoc, a concluzionat: „Nu ne mai riscăm să mergem în Spania și a treia oară! De două ori am fost și de două ori ne-am întors cu câte un copil!”

  Mara: Nici pe mine nu m-a crezut al meu. Eu bâzâiam de vreo două luni că „poate luna asta”, de fiecare dată eram dezamăgită când îmi venea menstruația. Îmi amintesc că am plâns de bucurie când am văzut cele două liniuțe. Și el tot nu m-a crezut și m-a pus să mai fac un test! Dup-aia a plâns și el.

  Dora: Nu mă așteptam să rămân însărcinată, mai ales că ne protejam destul de serios. Așa că în momentul 1 după test l-am sunat, el era la serviciu și nu avea timp și nici stare de vorbit la telefon, era într-o ședință foarte stresanta. Îi zic repede că suntem însărcinați, el îmi răspunde: „Și al cui e copilul?” Eu: „Al nostru, tâmpitule, cum al cui e?” El: „Care al nostru?” Eu: „Al tău, nu înțelegi, vom deveni părinți.” La care el mi-a închis telefonul crezând că e o glumă. M-a sunat abia după vreo patru ore timp în care eu îmi făceam planuri cum să îl părăsesc.

  Tații uituci

  Dana: După ce la primele două sarcini am stat după el, cu ceasul în mână și cu picioarele pe pereți să îmi facă băiat și fată, la a treia sarcină soțul nu înțelegea cum s-a putut întâmpla pentru că fusese vorba de o singură întâlnire amoroasă pe fugă, așa că nu mai țineam minte niciunul dintre noi momentul concepției.

  Anca: Deși discutasem că ne apucăm să facem un copil, după ce am rămas însărcinată, soțul meu insistă că nu mai ține minte când am decis să nu ne mai protejăm, și a petrecut cam două săptămâni să reia filmul serii când l-am conceput pe băiețelul nostru.

  Tații plângăcioși

  Sandra: Reacțiile lui au fost mereu ciudate. Prima dată a plâns… de bucurie, iar eu mă simțeam oarecum în plus. Păi dacă el plânge, eu ce să mai fac? Nu m-a iertat niciodată că am făcut testul singură în baie, deci la următoarele două sarcini a trebuit să-l țin lângă mine când am făcut pipi pe băț, că altfel se bosumfla.

  Claudia: L-am anunțat într-o dimineață când era pe picior de plecare la serviciu, a țopăit de fericire, era foarte bucuros, însă după ce a închis ușa după el a început să-i curgă lacrimile șiroaie, și nici acum nu-și explică cum s-a întâmplat asta, mai ales că el nu plânge deloc ușor. Eu râd de el și acum și îi aduc aminte că toată sarcina a avut aceleași simptome hormonale pe care le-am avut și eu, prin simpatie.

  Soțul tău ce a făcut imediat după ce a primit vestea cea mare?

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa