Curățenie rapidă cu produse simple și ieftine

Cristina Călin, redactor-șef

Curățenia nu înseamnă neapărat folosirea a zeci de produse chimice. Se poate face curățenie eficient în casă cu produse simple. Rezultatul va fi unul surprinzător de bun, ba chiar aerul va fi respirabil la final. Iată câteva sfaturi pentru o curățenie rapidă și care nu îți va da bugetul peste cap!  

7 motive pentru care e nesănătos să intri cu pantofii în casă

Faianța din baie

Necesar: ¼ pahar de apă oxigenată,  1 linguriță de săpun lichid, ½ pahar de apă

Mod de folosire: Amestecați toate ingredientele. Dacă plăcile de faianță sunt foarte murdare, turnați o parte din compoziție peste ele și lăsați să acționeze 10 minute. Ștergeți. Repetați. Apoi clătiți bine cu apă. Dacă murdăria este superficială, turnați din compoziție pe un burete și ștergeți faianța. Apoi spălați cu apă. Dacă vreți ca baia să se păstreze curată mai mult timp, amestecați apă cu oțet într-un raport de 1:1 și stropiți pereții. Repeți de două ori pe săptămână.

Cum să faci curățenie repede și bine când ești mamă?

Vasul de toaletă

Necesar: oțet

Mod de folosire: Folosiți oțet pur care este și un dezinfectant puternic. Turnați în vasul de toaletă. Lăsați să acționeze.

Canapea

Necesar: burete, alcool izopropilic, o perie, bicarbonat de sodiu

Mod de folosire: Puneți alcool izopropilic pe un burete și frecați pata. Cu peria frecați locurile mai înguste. Pentru a elimina mirosul puteți adăuga și bicarbonat de sodiu.

10 trucuri de curățenie rapidă după ce începe școala

Salteaua

Necesar: 235 ml 3% apă oxigenată, 3 lingurițe bicarbonat de sodiu, 1 picătură de săpun lichid

Mod de folosire: Amestecați chiar înainte de a vă apuca de curățat salteaua. Apa oxigenată și bicarbonatul de sodiu se amestecă într-o sticlă cu pulverizator. Când se dizolvă bicarbonatul, se adaugă săpunul. Agitați sticla și pulverizați peste pată. Lăsați 5-10 minute. Dacă rămân urme de bicarbonat de sodiu, curățați-le cu un aspirator.

Produsele de curățenie pot fi cauză de infertilitate. Ce să eviți!

Curățenie rapidă în bucătărie

Aragazul

Necesar: bețișoare de urechi, periuță de dinți, amoniac

Mod de folosire: Se înmoaie bețișoarele de urechi în amoniac. Se freacă petele de grăsime. Pentru a scăpa de grăsimea mai veche folosiți o periuță de dinți veche. Folosiți mănuși pentru a vă proteja mâinile și pielea.

Filtrele hotei

Necesar: ½ ceașcă de bicarbonat de sodiu, ½ pahar de amoniac

Mod de folosire: Puneți la fiert apă într-un vas mare și lăsați să clocotească. Adăugați bicarbonatul de sodiu treptat. Puneți filtrele de la hotă la fiert. Grăsimea și alte reziduri se vor dizolva imediat. Luați vasul de pe foc după câteva minute. Dacă filtrele sunt foarte murdare, înlocuiți apa și repetați procesul până când devin curate. În cazul în care tot mai rămâne mizerie, puneți filtrele în apă fierbinte în care ați adăugat amoniac (1/2 pahar la 3,5 l apă). Deschideți geamul și puneți-vă o mască pentru a vă proteja de mirosul puternic de amoniac.

Trucuri de curățenie pentru camera copiilor

 

Cuptorul

Necesar: Amoniac

Mod de folosire: Puneți amoniac într-un vas și lăsați-l pe timpul nopții în cuptorul închis. Aerisiți bine bucătăria dimineața și spălați cuptorul. Grăsimea ar trebui să se curețe foarte ușor. Nu ar trebui să rămână miros în casă. Lucrați cu mănuși și cu geamurile deschise.

Fierbător electric

Necesar: Oțet

Mod de folosire: Umpleți până la jumătate fierbătorul, cu o soluție din apă și oțet în părți egale. Puneți un dop în capăt. Porniți aparatul și lăsați-l să fiarbă până nu mai rămâne nicio depunere pe pereți. Spălați bine vasul la final.

Știi care sunt cu adevărat cele mai murdare locuri cu care au contact cei mici?

Vase

Necesar: muștar uscat, bicarbonat de sodiu

Mod de folosire: Cea mai bună soluție de spălat vase este un amestec de muștar uscat și bicarbonat de sodiu într-o rație de 3:1. Amestecați prafurile și puneți-le într-o sticlă cu găuri în dop. Apucați-vă de treabă.

Frigider

Necesar: bicarbonat de sodiu

Mod de folosire: Dizolvați 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu în 1 l de apă cu care spălați interiorul frigiderului. Ștergeți cu o cârpă curată. Pentru a elimina mirosului puteți lăsa peste noapte în frigider câteva felii de lămâie sau o felie de pâine neagră sau un pahar cu apă și bicarbonat de sodiu.

Sfaturi pentru o casă sănătoasă

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa