Cum am trăit canicula

Ileana Mirescu
Nu are sens să mai spunem, toată lumea o știe și, mai ales, toată lumea o trăiește: suntem în plină caniculă!
Eram studentă și locuiam într-un apartament dintr-un cartier mărginaș al Bucureștiului, împreună cu încă două colege. Nu petreceam verile în București, nu prindeam căldura la cele mai înalte grade, vara mergeam acasă, la țară. Excepție a făcut ultima vară din facultate, când am decis să-mi iau un job și să intru și eu ”în pâine”. Lucram trei zile pe săptămână și nu câștigam suficient cât să trăiesc în celelalte patru, dar faptul că îmi apărea numele sub știrile de pe un site care nu mai există mă umplea de fericire.
Nu munceam prea mult, dar aveam satisfacții. În schimb, în restul zilelor în care nu munceam, nu aveam de ales și stăteam în casă, pe buget redus. Ce putea să fie rău? O să citesc și o să mă uit la filme, o să fie frumos, o să am o vară pe cinste, mi-am zis. N-a fost așa.

Prin iulie, devenise imposibil să respiri în casă.

Îmi amintesc cum am trăit acele zile și cum mi-am promis că niciodată, dar niciodată, nu voi mai locui la etaj superior, cu toate ferestrele spre soare. Cumpărasem un ventilator care nu făcea decât să plimbe un aer fierbinte. Udam prosoape cu apa care curgea când puneam robinetul pe ”rece” (că numai rece nu era) și le puneam pe ventilator, poate -poate se mai răcește un pic aerul. Mă împachetam cu prosoape ude și încercam să fac efort minim pentru a nu mă încălzi. Când nu mai putea suporta, mă mai duceam până la frigider, îi deschideam ușa, băgam capul și respiram acolo. Acum, când aud cuvântul ”caniculă” amintirea acelei veri devine îmi arde memoria.
De ce v-am spus această poveste? Pentru că suntem în plină caniculă și, dacă și voi vă luptați cu căldura în vacanță, ne-am gândit că n-ar fi rău să vă facem o propunere de vară.

Oferim 10 invitatii valabile pentru două persoane, acces luni-vineri, la Water Park!

Ce trebuie să faceți? Să participați la CONCURSUL nostru de pe Facebook AICI. Adică să ne povestiți într-un comentariu ce soluții ”ingenioase” aveți voi pentru a traversa perioada de caniculă în București. Concursul se încheie pe 10 iulie 2017, ora 23.00. Câștigătorii se vor stabili prin tragere la sorți și vor fi anunțați pe pagina noastră de Facebook în data de 11 iulie.
Mult succes!
Abia aștept poveștile voastre 🙂

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa