Cum să ne relaxăm noi, mămicile?

TOTUL DESPRE MAME

Dacă eşti mămică, ştii deja că, pe lângă activitatea full-time de a avea grijă de cel mic, e foarte greu să strecori şi nişte relaxare în scop exclusiv personal.

De multe ori, chiar şi o simplă activitate de destindere cum ar fi să citeşti o carte necesită chemarea unei bone sau chiar să-ţi iei o zi liberă de la serviciu, nu-i aşa? Toate hobby-urile de dinainte de a deveni mamă par acum misiuni imposibile. Dar, chiar şi aşa, trebuie să găseşti timp şi pentru a te bucura de puţin timp doar pentru tine, deoarece o mamă fericită înseamnă şi o familie fericită. Noi ne-am gândit să-ţi facem câteva sugestii ca să te bucuri de nişte răsfăţ egoist, fără sentimente de vinovăţie.

Alătură-te unui grup!

După naştere e recomandat să interacţionezi cu alte mame care să-ţi poată răspunde la întrebări, să-ţi rezolve anumite nelămuriri sau cu care pur şi simplu să vorbeşti despre toate schimbările din viaţa ta. Discuţiile cu femei care sunt la rândul lor mame pot  să te ajute şi îţi pot uşura noul rol.

Citeşte!

O modalitate grozavă de a te relaxa şi de a pune pe pauză o zi dificilă este să citeşti. Ar fi drăguţ dacă ai putea să faci un club de lectură în care să discuţi despre ultimele romane citite. Dacă nu se poate, promite-i că vei citi puţin măcar o dată pe zi, alături de o cană de ceai sau de cafea şi în cele mai comode haine de casă.

Fă băi lungi!

Deşi ai auzit de multe ori povestea cu băile relaxante, această modalitate de destindere chiar funcţionează. Poţi să creezi o atmosferă de spa cu lumânări, loţiuni de baie şi nişte muzică liniştitoare pe fundal. Relaxarea e garantată dacă faci şi un scrub, apoi te hidratezi, îţi faci o mască şi te dai la final cu o cremă frumos mirositoare. Deja simţi mirosul relaxării, nu? Poţi să faci o baie când cel mic doarme ca să nu ai nici cea mai mică urmă de stres.

Înscrie-te la un curs!

E destul de greu să te ţii de un plan care să-ţi asigure timpul tău cu tine. Dacă te înscrii la un curs, mai ales dacă e unul plătit vei fi cu atât mai motivată să duci la bun final obiectivele care să-ţi asigure clipe de singurătate. Încearcă un curs de olărit, un atelier de design floral, pictură sau alte activităţi care să te destindă.

Fii în formă!

Și aici e nevoie de planificare, timp şi chef, dar să te dedici unui program de întreţinere vine cu adevărate beneficii pentru sănătatea psihică şi fizică. Chiar dacă nu ai timp să mergi la sală, şi o plimbare de 20-30 de minute poate intra la categoria exerciţii. Plus că poţi să faci această plimbare când cel mic e în grija tatălui, înainte de plecarea la birou sau seara. Dacă nu te poţi baza pe un program bine definit, încearcă să faci aerobic sau yoga acasă când cel mic doarme. Cu timpul efectele se vor vedea.

Ieşi la o întâlnire între fete!

Stabileşte o zi pe lună în care să aveţi o zi a fetelor: la un salon de frumuseţe, la o ceainărie sau la un film. Orice aţi alege, fii sigură că atunci când se apropie acea zi din lună toate prietenele să fie gata de distracţie şi de relaxare.

Răsfaţă-te!

O şedinţă de mani-pedi e o soluţie nu tocmai costisitoare, dar foarte eficientă pentru a te relaxa. Şi un masaj trebuie luat în calcul pentru momentele de răsfăţ. De asemenea, poţi obţine nişte răsfăţ egoist şi din savurarea prăjiturii preferate pe o terasă, privind trecătorii.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa