Cum să-i faci bebelușului fotografii reușite

Ramona Dinescu
fotografii reușite

Este greu să-i faci fotografii reușite unui bebeluș foarte mic, din motive absolut evidente. Nu ai nici timpul, nici spațiul organizării unei ședințe foto, iar el, fiind foarte mic, nu va sta niciodată să pozeze ca un super model.

Soțul și tatăl copiilor mei este fotograf și, conform zicalei ”cizmarul nu are pantofi”, nici fotograful nu prea face poze acasă, în familie. Nu că n-ar vrea, ci că nu are răbdarea necesară să le facă fotografii copiilor săi, în plus, pozele nereușite îl fac să cedeze repede tentației de a imortaliza momentele importante.

Din fericire, există telefoane inteligente pe care aproape oricine le poate folosi pentru a scoate poze reușite. Există, însă, câteva aspecte de care trebuie să ținem cont, astfel încât fotografiile să fie rezultatul dorit, spune Danielle Colley, un american, faimos fotograf de copii.

Fundalul joacă un rol important în fotografiile reușite

Ori de câte ori îi faci copilului poze, fii atentă la micile detalii. Indiferent că îi faci poze afară sau în casă, aruncă un ochi peste ceea ce ar putea intra în fundalul pozei. Dacă jucăriile preferate ale copilului pot completa o imagine reușită, munții de rufe de spălat, șervețele, scutece sau un coș de gunoi, nu o vor face.

Obiectivul camerei de fotografiat nu vizualizează tot, așa că restul camerei poate să arate ca după război, important este ce intră în poză.

Folosește lumină naturală pentru fotografii reușite

Ori de câte ori ai ocazia, fă-i copilului fotografii la lumina naturală a zilei și, pe cât posibil, asigură-te că apari și tu în poze. În plus, folosește acea regulă ca soarele să lumineze din spatele fotografului.

Fii un povestitor

Poți face din casa ta un studio foto, pe un covor să-ți expui copilul în mai multe ținute, însă mai interesante sunt imaginile de stare. Copilul interacționând cu alte persoane sau instantaneele pot spune niște povești grozave pe care ți le vei aminti cu drag peste ani.

Nu uita de detalii pentru fotografii reușite

Nu uita să faci poze cu micile detalii ale vieții: niște piciorușe mici, mânuțe care se țin de o mână de adult sau urechiușe delicioase. Unele dintre cele mai frumoase poze din băncile de imagini nu arată niciodată corpul întreg al copilului.

Folosește funcția „shoot”

După șase ani de când avem copii, soțul meu a înțeles și el că trebuie să facă fotografii în rafale. Din 20 de poze, alege una, însă, altfel, copiii nu stau la poze.

Joacă-te cu filtrele

Există atât de multe aplicații care aplică filtre fotografiilor deja făcute încât nu ai nicio scuză să nu le prelucrezi după propriul plac. Asta dacă nu știi sau nu ai posibilitatea să folosești filtre direct din aparat atunci când faci poze. Anumite efecte date de filtre post face dintr-o imagine care nu spune nimic, una dintre cele mai bune fotografii din album.

Surprinde momentul

Poate de aceea sunt atât de folositoare telefoanele inteligente, căci sunt mereu la îndemână și le poți folosi atunci când se întâmplă ceva cu adevărat important. Când apare câte un moment cheie, nu te mai gândi la toate regulile de mai sus, cu excepția funcției „shoot”. Fă cât mai multe poze, căci sigur vei alege câteva reușite.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa