Cum mă face copilul să întârzii la muncă

Delia Grigoroiu
Dimineata e grea trezirea | Totul despre mame
Dimineața e grea trezirea!
Dimineata e grea trezirea | Totul despre mame
Dimineața e grea trezirea!

Sau de ce nu mai ajung niciodată la fix, ci doar la trecute fix

Înainte să fiu mamă nu întârziam niciodată nicăieri. Ba chiar, veneam mereu înainte de ora stabilită și le arătam cu degetul pe cele care nu ajungeau la timp. Acum, e sărbătoare ziua în care reușesc să ajung cu copilul la oră fixă. Înainte să aruncați cu roșii, citiți și dați-mi soluții, vă rog.

Nu vreauuu să mă trezesc! Punct!

La ora 7 ar trebui să sărim cu toții din pat. Dar nu se întâmplă decât ca la 7.10, noi adulții să facem ochi, iar la 7.20 să trag de copil să se trezească. În teorie. Pentru că alte 10 minute tragem de el cu milă, lacrimi în ochi și regret că ăsta micu’ are program matinal. Iar el urlă la noi: „Stingeți lumina, eu mai dorm. Nu mă trezesc niciodată! Am zis! Punct!”

După ce îl luăm pe sus, mai urmează alte minute de stat în brațe și drăgălit, plus alte minute de îmbrăcat și drăgălit, de îmbucat ceva rapid pe drum și multe alte nu-uuuri! Cele două ore până ajung la birou sunt, câteodată, interminabile.

Timp pierdut: câteodată și 30 de minute.

Nu vreauuu la grădiii!

Ăsta e refrenul zilnic, din fericire nu durează mult, pentru că atunci când ajunge la grădiniță se bucură de copii și de educatoare. Ceea  ce mă face să cred că vrea de fapt să stea cu mine.

– Azi stăm acasă?

– Nu!

– Vreau să stau acasă!

– Nu pot azi, o să stăm în altă zi!

– Vreau să fie azi altă zi! Vreau să stau cu tine! Ia-mă la serviciu, promit că sunt cuminte.

– O să te plictisești la mine la serviciu, mai bine te joci decât să stai pe un scaun, nu?

– Ba daaa! Bine, doar azi merg la grădi. Dar să știi că nu îmi place!

Timp pierdut: maximum 10 minute.

Mama, fac pipi! Și caca!

Cu fix 30 de secunde înainte să ieșim pe ușă, când cele trei straturi de haine sunt aranjate și gențile pe umăr mă cocoșează, aud: „Mamă, mă doare burtă, cred că fac caca. Sau pipi. Sau amândouă.”

De multe ori chiar face, de alte multe ori e alarmă falsă. De cele mai multe ori pierdem metroul de 8 fără 5 care ne-ar fi dus la 8.25 la grădiniță, înainte de micul dejun.

Timp pierdut: minimum 5 minute/maximum 15 minute

Luca pe bicicleta la gradi | Totul despre mame
Luca pe bicicleta către gradi

Vreau cu bicicleta la grădi

În timpul verii așa făceam: luăm bicicletă cu două roți până la metrou, o căram la subraț, copilul de o mână și ruscacul în spate. Coborâm la Izvor, parcurgeam Cismigiul cu bicicletă, eu pe lângă, în pas foarte alergător pe lângă el. Și ajungeam repede, era plăcut și amuzant. Numai că toamna cu bicicletă e mai greu, așa că în fiecare zi pierdem 5 minute în față balconașului de pe scara blocului unde depozităm noi bicicletă și negociem: „Azi luăm bicicleta? Te rog, mama!”

Timp pierdut: 5 minute în medie.

 

Când mă murdărește pe cămașa aia bună de întâlniri

Mai am o singură cămașa verde din anii de consultanță, pe care o folosesc acum atunci când mă duc la întâlniri cu oameni din companii. În rest, am tricouri și bluzițe fie pătate, cusute, sau mai hippie așa. Așadar, când copilul  meu plin de dulceață pe degetele mă ia în brațe și mă drăgălește, nu face decât să îmi murdărească singura cămașa bună de întâlniri. Asta îmi aduce aminte să îmi cumpăr măcar încă una de schimb, pentru situații de urgență.

Tu din ce cauze întârzii la muncă?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa