Cum arată după-masa unei mame. Ora 16, ora critică

Iulia Mirică
mama epuizata

În jurul orei 4 după-masa, toată bunăvoința și empatia mamelor ajung la cote minime. Energia s-a redus considerabil, iar sarcinile banale devin corvoade, scrie scarymommy.com. Iată ce nu mai reușește să facă mama de la acea oră încolo:

1. Să răspundă la întrebări

Mintea curioasă a copiilor este activă toată ziua, nu se oprește niciodată. Către sfârșitul unei zile, s-ar putea ca mămica nici să nu-și mai aducă aminte cum o cheamă, dar piticul ei nu va afla acest lucru. Întrebările copiilor parcă devin din ce în ce mai complicate pe măsură ce se apropie sfârșitul zilei. Iar mamele ar da orice ca acestea să se termine.

2. Telefonul partenerului, care spune că întârzie

Ca mamă, uneori numeri minutele până la momentul în care cineva – oricine – pășește pe ușă, pentru ca măcar să poți merge la toaletă singură. Auzi telefonul sunând cu 15 minute înainte ca partenerul tău să sosească acasă, cu un mesaj drăguț, care spune că va ajunge mai târziu. Și ajungi să te întrebi cine te face cel mai ușor să o iei razna – partenerul sau copiii?

3. Lipsa cafeinei din casă

Puteai să juri că mai există cafea, suc sau orice care ar putea să îți stimuleze energia în mijlocul zilei, dar nu, totul a dispărut. Ai băut toată cafeina din casă deja. Dezbați dacă merită să grăbești pe toată lumea în mașină, pentru a merge la un magazin să-ți rezolvi problema. Dar va dura cel puțin jumătate de oră până când cei mici se îmbracă și se încalță. Timpul perfect pentru a trage un pui de somn, nu?

4. Dezastrul din casă

Deja ai făcut curat după micul dejun, prânz și între aceste momente cheie ale zilei, pentru că mizeria pare să nu stea locului nici măcar o secundă. Nu mai ai energie să cureți orice dezastru produs în casă, dar ai nevoie cu disperare să-i ții pe cei mici ocupați. Lasă-i să se uite puțin la televizor sau să se joace pe calculator, însă nu depăși niciodată intervalele de timp stabilite de către specialiști, pentru o dezvoltare sănătoasă.

5. Un copil cu toane

Cine mai poate tolera toate toanele celui mic în acest punct? De dimineață, parcă toanele celui mic sunt mai ușor de tolerat, dar după-masa le scot pe mămici din minți.

6. Încercarea de a pregăti cina

Mai ales atunci când îți dai seama că puiul pe care voiai să-l gătești a depășit termenul de valabilitate sau că nu s-a dezghețat complet încă. Te gândești să comanzi cina sau să mergeți în oraș să mâncați, doar că ați făcut deja asta în ultimele două nopți. Fă o salată. Te vei descurca mai bine mâine.

7. Venirea partenerului acasă

Venirea partenerului acasă este, de obicei, un motiv de bucurie. Dar nu și când se închide în casă pentru jumătate de oră. Înțelegi, trebuie să se relaxeze. A muncit din greu toată ziua. Are nevoie de puțin timp singur, doar că s-ar putea ca tu, ca mamă, să nu-i înțelegi această nevoie, pentru că privilejul acesta nu ți se aplică și ție.

Sursă: scarymommy.com

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa