Cum ai aflat că ești gravidă?

TOTUL DESPRE MAME

  Pot răspunde la întrebarea din titlu în două moduri: direct sau printr-o poveste. Și, cum la Totul despre mame te-am obișnuit cu povești amuzante și nu ne-am sfiit să ne punem pe tapet propriile experiențe, aleg să ocolesc răspunsurile directe și de toți știute: „am făcut un test de sarcină” sau „mi-a confirmat medicul ginecolog” sau „mi-a întârziat și am știut”.

  Mărturiile sincere de mai jos au fost culese, precum folclorul nostru românesc, cu mare trudă, de-a lungul câtorva luni bune, iar poveștile gravidelor noastre s-au arătat greu, precum un travaliu lung și dureros.

  Am făcut și câteva categorii și iată ce a ieșit:

   

  Întrebarea culegătorului: Cum ai aflat că ești gravidă?

   

  Gravide clarvăzătoare

  Nadia: Eu am discutat în gând cu un copil imaginar pe tot parcursul unui drum destul de lung făcut cu autobuzul. Îi arătam pe geam diverse, îi povesteam și îl simțeam al meu. Asta era de dimineață, iar pe la prânz un test de sarcină a confirmat povestea.

  Clara: M-am trezit într-o dimineață simțindu-mă cumva foarte diferit. Stăteam așa în pat cu ochii mijiți și pe jumătate plutind, cu un sentiment extraordinar. L-am întrebat pe soțul meu dacă vrea să-i spun când mi se pare mie, sau preferă să aștept până sunt sigură. Soțul meu a zis că vrea să știe imediat, am scos repede testul și… nimic! Ne-am zis că este în capul meu, că îmi doresc prea mult, și vreo săptămână am glumit că trebuie să lucrăm la „a doua liniuță”. Însă, când a venit data roșie din calendar n-am avut menstră. Am așteptat, am luat iar un test de sarcină și de data asta, parcă, parcă mijea o a doua liniuță. Nici nu știam dacă-i liniuța de bebe sau dacă am ținut eu testul prea mult.
  Acum avem în cutiuța în care ținem eticheta din maternitate cu numele fetiței mele și un test cu o vagă liniuță și știm sigur că s-a întâmplat exact în ziua când sărbătoream cinci ani de când ne cunoșteam.

  Andreea: Lucram la un material cu niște călugări care făceau exorcizări la o mănăstire izolată. La prima discuție cu starețul m-a întrebat pentru ce mă rog eu, în general. Eu i-am zis că pentru echilibru și, poate, pentru încă un copil. Și el mi-a zis: „În afară de cel pe care îl purtați în pântece?” Am ajuns după trei zile în Vama Veche și mi-am făcut testul. Eram însărcinată în șase săptămâni.

   

  Gravide în negație

  Crina: Eu n-am avut habar, deși nu ne mai protejam de vreo patru luni, în ideea de „când o fi, o fi”. Făceam investigații, eram bănuită de ovare micropolichistice și planul doctoriței era să amânăm încercările și să mai iau contraceptive câteva luni, să dispară chisturile. Trebuia să le încep din prima zi de ciclu, care nu mai venea. Doctorița mea mi-a sugerat să fac un test pe care l-am făcut într-o doară. Țin minte cum mi s-au înmuiat picioarele când am văzut două linii clare, m-am prelins pe dulapul de care mă sprijineam. Partea cea mai tare este că, mai târziu, mama și o colegă de serviciu mi-au spus că erau convinse că sunt însărcinată, mă purtam cu totul altfel. Păi n-ați putut să-mi spuneți și mie?

  Olga: La noi a fost foarte amuzant cu al treilea copil: intuitiv știam că sunt însărcinată fiindcă mă durea capul și îmi era rău tare dimineața. Dar îmi ziceam că nu se poate să fiu. De când? Cum? Așa că, până în aproape 10 săptămâni, am tot negat. Într-o zi, mergând cu mașina spre un client, șefa mea îmi zice: „Băi, du-te și fă-ți testul, ultimele două dăți când te simțeai așa, erai însărcinată.” Am cedat și am făcut testul. Soțul meu era în Coreea, eu eram cu băiețelul meu de patru ani în baie și i-am explicat că, dacă apar două liniuțe, sunt, dacă e una, nu sunt. Băiețelul meu a zis: „Dă Doamne să fie doar una!” OK, au ieșit două. Băiețelul meu a început să plângă: „Nu se poateee! IARĂȘI o să mai avem una!” (Adică încă o soră). Și a plâns 15 minute, apoi a întrebat cum o s-o cheme. Apoi l-am sunat pe soțul meu pe Skype și mi-a zis că nu are timp de prostii, să-l las în pace și nu m-a crezut. Apoi, când și-a dat seama că nu glumesc m-a întrebat dacă e al lui.

  Laura: Eu nu am avut habar că sunt însărcinată, doar am observat că îmi crescuse un strat de grăsime pe burtă, iar soțul meu a zis să ne apucam amândoi de abdomene pentru că și lui îi crescuse burta. Și ne țineam unul pe altul de picioare și făceam amândoi abdomene până ne ieșea sufletul!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa