Cu Rucsandra Hurezeanu despre fragilul echilibru între familie și carieră

TOTUL DESPRE MAME

„Am trecut printr-o scurtă perioadă în care aveam senzaţia că viaţa nu-mi mai aparţine, că mi-am pierdut orice formă de libertate. „

 

Mama a doi băieți frumoşi, Luca şi Toma, Rucsandra Hurezeanu rulează o afacere cu multe zerouri într-o industrie foarte dinamică, imprevizibilă şi acerbă din punctul de vedere al concurenţei şi al influenţelor internaţionale: industria de frumuseţe, respectiv dezvoltarea de produse dermatocosmetice. Profesia de bază este cea de medic, însă Rucsandra Hurezeanu a devenit una dintre cele mai cunoscute femei antreprenor din România datorită evoluţiei pozitive, constante, a companiei Ivatherm. Poate că notorietatea ei este acum în strânsă concurenţă cu cea a soţului său, jurnalistul şi scriitorul Emil Hurezeanu.

Mă aşteptam să întâlnesc la şedinţa foto pentru care confirmase prezenţa o femeie sofisticată, pretenţioasă şi, de ce nu, glaciară. Mi-a plăcut imediat felul ei de a fi – discretă, delicată şi cu un tonus pozitiv. Vorbeşte încet, însă cu o fermitate care nu lasă loc interpretărilor. Când povesteşte despre băieţii ei, Luca şi Toma, o simţi cum se transformă, cum vibrează de căldura maternităţii.

 

Ce portret aţi face dumneavoastră mamei Rucsandra Hurezeanu?

Sunt preocupată să fiu o mamă bună pentru copiii mei, oferindu-le în fiecare zi multă atenţie, înţelegere şi încredere. Copiii au nevoie de iubire mai mult decât de orice. Ea le dă încredere în forţele proprii. Îmi doresc să crească ataşaţi de valorile noastre, sinceri, disciplinaţi, responsabili, atenţi şi generoşi cu ceilalţi.

 

Ce proiecţii de viaţă aveţi pentru cei doi copii? Ce intuiţi că le-ar plăcea să facă în viitor?

E mult prea devreme pentru a ma gândi la posibilităţi de carieră pentru ei. Mi-ar plăcea să înveţe bine, să le placă şcoala în continuare, să rămână curioşi şi mai târziu şi să-şi aleagă meserii care să le placă. Dacă ești pasionat de ceea ce faci şi consecvent cu dorinţele şi responsabilităţile asumate, rezultatele vor fi extraordinare. Îi voi lăsa absolut liberi să aleagă orice vor dori, de la muzică sau teatru până la medicină sau afaceri.

 

Businessul dumneavoastră cu dermatocosmetice a început aproximativ în paralel cu schimbarea de rol către statutul de mamă. Cum a fost acest început de afacere, când timpul dedicat strategiilor de impunere pe piaţă şi de creștere a notorietății produselor Ivatherm era din ce în ce mai mare, iar acasă băieţii tânjeau după prezenţa mamei? Cum aţi ajuns la un echilibru în acea perioadă dificilă emoţional şi solicitantă pentru business?

Într-adevăr, primul meu baiat, Luca, a venit pe lume exact când pregăteam crearea propriei mele companii Ivatherm, cu tot ce înseamnă acest lucru – cercetarea şi dezvoltarea de formule cosmetice, subcontractarea fabricării produselor, identitatea de brand, packaging-ul, mixul de marketing, recrutarea echipei de vânzări, samd. Luca s-a născut la sfârşitul lunii noiembrie, în 2004, iar în vara anului următor primele şase produse erau deja pe piaţă. Naşterea şi perioada de după sunt pentru orice femeie evenimente importante, îndelung aşteptate, dar dificile. În primele săptămâni, viaţa mea s-a împărţit, deodată, între schimbat scutece, pregătit biberoane, somn, totul repetat din trei în trei ore, fără variaţie sau repaus. Recunosc că am trecut printr-o scurtă perioadă în care aveam senzaţia că viaţa nu-mi mai aparţine, părea că totul s-a schimbat definitiv şi că va rămâne aşa, că mi-am pierdut orice formă de libertate. Din fericire, această perioadă a durat puţin. După 3-4 săptămâni am început chiar să lucrez acasă cu laptopul pe genunchi, să-mi văd prietenii şi să mă întorc, treptat, la viaţa de dinainte. După doar două-trei luni de la naştere lucram deja în birourile Ivatherm alături de întreaga echipă.

 

Acasă vorbiţi despre business? Băieţii dumneavoastră participă la aceste discuţii?  

Ei ştiu că „mama face creme, iar tata merge la emisiuni”. Atunci când am încercat să le spun că sunt medic la bază, nu m-au luat în serios. Au spus „Coco este medic, tu nu eşti”, Coco fiind bunicul lor. Sunt puţin preocupaţi de ceea ce fac eu când nu suntem împreună, cred că le-ar plăcea să construiesc jucării, cosmeticele nu-i prea atrag deocamdată.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa