Cu ce am rămas după naștere?

Ramona Dinescu
bilant dupa nastere totul despre mame

La doi ani după cea de-a doua mea naștere am făcut un bilanț cu lucrurile bune sau mai puțin bune cu care am rămas. Iată rezultatele:

Așa cum știm cu toții, o sarcină și o naștere lasă urme pe corpul și în viața fiecărei femei, urme cu care unele dintre noi vom trăi toată viața de aici înainte. Iată cu ce m-am ales eu după ce am făcut bilanțul nașterilor mele.

Kilograme în plus

Pentru mine, ambele sarcini au fost motiv de dezmăț din punct de vedere culinar. Am simțit de fiecare dată că este momentul meu de glorie și am profitat la maxim de el, înfruptându-mă zilnic din cele mai gustoase și calorice alimente. Acest lucru s-a văzut în multe kilograme în plus.

La prima sarcină m-am îngrășat 22 de kilograme, dar am reușit să revin la greutatea inițială în numai patru luni, motiv pentru care la a doua sarcină m-am îngrășat 25 de kilograme. Ei bine, după doi ani de la naștere, încă mă mai lupt cu vreo șapte kilograme. Știu că nu e de vină sarcina, doar eu sunt de vină, însă, nu pot să nu notez acest lucru în bilanț.

Urme pe corp

În urma ambelor nașteri am rămas cu o cicatrice în zona inferioară a abdomenului din cauza cezarienelor. Aceasta amintire o voi purta cu mine toată viața. Norocul meu a fost că am nimerit un medic extrem de priceput și îndemânatic care mi-a executat o cusătură de maestru și astfel pot purta fără nici o problemă costumul de baie.

Alte semne păstrate de corpul meu sunt legate de sâni și de numărul de la picior. După naștere, sânii mei au rămas ca două baloane dezumflate. Nu erau nici înainte cei mai frumoși din lume, însă erau fermi și mă mândream cu ei. Acum parcă au scăzut și în dimensiuni.

În timpul sarcinii, mi-a crescut numărul la picior, lucru despre care am tot aflat că se întâmplă, însă nu știam că o să rămână așa. Astfel, acum port pantofi cu un număr mai mare decât înainte. Pentru că prioritățile mele și-au schimbat ordinea de când am copii, nu mai investesc atâția bani în pantofi și îi port pe cei de dinainte de sarcină, uneori cu degetele chircite ca surorile Cenușăresei.

Reglare hormonale

La categoria lucruri bune care mi s-au întâmplat după naștere se pot înscrie cu succes reglajele hormonale care s-au petrecut în corpul meu. Parcă cineva ar fi activat niște mecanisme, astfel că acum am o menstruație ceas. În plus nu mai sufăr de bufeuri, insomnii sau alte efecte ale dereglărilor hormonale.

De atunci simt cu precizie când se petrece ceva în corpul meu, știu când sunt la ovulație sau când se apropie menstruația. Reglajele funcționează brici și hormonii se manifestă ca la carte.

Altă ordine a priorităților

Așa cum spuneam și mai sus, o dată cu nașterea copiilor s-a schimbat ordinea priorităților. Rămân lunar cu o mare gaură în buget, zilnic cu o mare lipsă de timp și nu mai sunt nici pe departe la fel de preocupată de propria persoană precum eram înainte.

Acum totul se învârte în jurul copiilor. Și când a trebuit să ne cumpărăm o mașină nouă, principalele criterii au fost: să fie spațioasă, să încapă scaunele copiilor, să aibă sistem isofix și să consume puțin. Apoi ne-am gândit la motorizare, iar culoarea a ales-o copilul cel mare. 🙂

Și cel mai important lucru din bilanț: două minuni

Până acum am descris lucrurile mai puțin bune cu care am rămas după naștere. Le-am lăsat pentru final pe cele două care pot fi încadrate la categoria minunate: copiii. Încă de când am ajuns acasă de la maternitate am realizat că va trebui să îmi dau toată silința să îi cresc și să-i îngrijesc cum pot eu mai bine. I-am iubit din prima clipă și cred că îi voi iubi toată viața indiferent de ce s-ar întâmpla și simt că ei sunt cele mai mari realizări ale vieții mele.

Dacă ai problemele cu kilogramele în plus de după sarcină, citește ”Ghidul Headspace pentru mâncatul conștient”! Este în mod clar cartea care să-ți arate cum să slăbești sănătos și ușor. În plus, te vă învața ce să faci pentru ca rezultatele să se mențină. Aceasta este disponibilă AICI.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa