Cheltuieli personale de care nu ar trebui să te simți vinovată

Iulia Mirică
cheltuielile

De cele mai multe ori, lași cheltuielile personale la o parte, ba chiar te simți prost că le faci. Te-ai obișnuit să împarți bugetul punând în capul listei cheltuielile cu tot ceea ce îi trebuie copilului, iar nevoile tale ajungi să le ignori. Probabil că nu e părinte care, măcar o dată, să nu se fi întrebat ce ar fi putut face cu banii direcționați spre cel mic, scrie scarymommy.com.

Viața reală presupune cheltuieli care se duc pe mâncare, îmbrăcăminte, asistență medicală și educație. Sunt atât de multe lucruri de care au nevoie copiii, iar când se pune problema să îți cumperi și tu ceva, cât de mic, constați că bugetul pentru luna respectivă e pe cale să se epuizeze.

De multe ori încerci să păstrezi puțini bani pentru tine, pentru care nu ar trebui să te simți prost că-i cheltuiești. Lucrezi mult pentru acei bani și nu îți face rău dacă îți iei și tu câte ceva, din când în când, care să-ți placă, având în vedere că piticul tău are asigurată mâncarea, medicamentele și jucăriile preferate. Iată câteva lucruri pe care le poți cumpăra doar pentru tine, fără să te simți vinovată!

1. O sticlă cu vin (după ce adoarme toată lumea din casă, începe relaxarea ta)

2. Bilete la film (nu spune nimeni că nu poți să te uiți și la televizor, dar întrebarea este dacă ai timp să faci ceva vreodată pentru tine când rămâi acasă cu piticul tău)

3. Bilete la concert (bunicii sigur se vor bucura să aibă grijă de piticul tău pentru 2 ore într-o seară, cât te relaxezi)

4. O pizza în oraș (poți spune nu gătitului acasă, măcar o dată pe lună)

5. Cărți (nu despre parenting sau copii)

6. Muzică (unele lucruri sunt necesare, iar muzica va fi mereu unul dintre acele lucruri, mai ales dacă ai copii mici)

7. Dădace (câteodată, ai nevoie să mai ieși din casă în timpul nopții, fie că este vorba despre o escapadă cu partenerul sau o ieșire cu fetele)

8. Un abonament la sală (nu este mereu de-ajuns alergatul prin casă după copii)

Există multe lucruri care te pot face să te simți vinovată atunci când ești mamă, mai ales când ai și cheltuieli neprevăzute. Însă economisirea unor bani pentru micile plăceri ale vieții nu este unul dintre ele.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa